Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

"Kuvarove kletve i druge gadosti" Geze Ritza

 

Roman "Kuvarove kletve i druge gadosti" Srđana V. Tešina je 2006. godine objavljen u izdanju prestižnog beogradskog izdavača "Stubovi kulture". Tešin je 2004. godine za nacrt ovog romana dobio nagradnu stipendiju Fonda "Borislav Pekić" i srpskog PEN Centra, a po odlomcima iz ovog romana mađarski umetnik Geza Ritz nacrtao je strip koji je objavljen u subotičkom časopisu "Simpozion" (2009).

 

 
Epika

 

Image Da li ida verujemo istoriji? Da li da verujemo predanjima naših starih? Novi digitalni strip!!!

(Autor: Vladislav Gajski - Strip rađen povodom konkursa za "Međunarodni salon stripa", 2007. godine.)

 

 
Mali meur - epizoda 9

 

Mali meur Mali meur je deo ličnosti svakog čoveka. On predstavlja trenutak kada sami sebi postavljamo neka pitanja, i pokušavamo da na njih odgovorimo, a da, u većini slučajeva, nikad ne saznamo da li je taj odgovor pravi, i da li sa prave strane posmatramo problem.

Svaka epizoda ovog stripa predstavlja momenat kada sami sebe kritikujemo, bodrimo ili preispitujemo. Mali meur ima svoje  mišljenje i donosi zaključak, kao kada se iz dubine naše podsvesti javi slabašan glas koji nam kaže šta da učinimo ili da mislimo.

Predstavljen je kao neko stvorenje iz kosmosa kome je potpuno stran karakter ljudi, da bi na školskim primerima bile objašnjene naše vrline i slabosti.

(autor: Vladislav Gajski)

 

 

 
Jedan sasvim običan ratni dan

 

Obican ratni danKoliko cenimo život i male stvari koje uglavnom ni ne primećujemo, a čine našu svakodnevnicu?

Koliko se čovek uplaši kad mu je život u opasnosti? Da li može da razmišlja? Šta bi moglo da mu prolazi kroz glavu u tim trenucima?

(Strip rađen povodom konkursa za "Međunarodni salon stripa", 2004. godine).

(autor: Vladislav Gajski)
 

 


Napomena: Prethodne epizode Malog meura možete naći u arhivi pretragom po mesecima. Da biste dobili sve epizode Malog meura u polje "traži" upišite  mali meur i pritisnite enter.


 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>

Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement