Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Milena Minja Bogavac, DMS: Mala Kim

 

CHISH & FIPS

 

minjaPomirile smo se. Šta? Ko? Pa, Bambi i ja. ... Naravno. Naravno. Naravno da nije trebalo. Naravno da više nećemo biti kao pre. Znam, sve znam. Nemoj sad još i ti da me smaraš. ... Šta ? Pa, smotala me, nekako. Tako kaže Nik. Kaže: "Smotala te, a?", ko da sam ja neka čarapa, nešto. Nisam. Nije to. Ja samo glumim da sam opasna cica, kad ima ko da mi aplaudira. Tako kaže moj tata. Kaže: "Kristina, prestani da histerišeš, ovde nema nikog da ti aplaudira." A kad ostanem sama... onda sam skroz bez veze. Cmizdrava glupača. "Povodljiva", znaš? E, da. Tako već kaže moja mama. A burazer preferira drugi izraz. Sluša me, sluša i onda kratko dobaci: "E, budalo!"

 

Vidiš, o tome svako može nešto da kaže. Samo ja nemam šta. Da kažem. A stalno brbljam: ja ovo, ja ono, pa ovako ću, pa neću... Iskreno: ne znam šta hoću!

 

OK, jasno. Hoću da budem MC. Ali, kad imamo probu kod Đuke, i kad peti put istrčim iz matrice pa moram da repujem od početka, užasno se smorim. Smori me svaka strofa. Tako već pet dana Đuka, Laza i ja stalno probamo nešto drugo... Dosad sam smislila trideset imena za bend. I kako koje prihvate i Đuka i Lazar, tako ja skočim da se bunim: klinački, nije hoperski, ne valja, ne valja, ne valja... Razumeš šta hoću da ti kažem?

 

Kad bih pratila fudbal, kao Velja, ja uopšte ne bih znala za koga da navijam. Crno ili crveno beli? Who the fuck?! Samo pola štrafti na dresu im je druge boje... Inače, i tako svi jurcaju po istom terenu, za istom loptom. Mislim, ajde da im neko da svakom po loptu. To bi već bilo nešto. Ovako: boooring. Kapiraš?

 

Kažem to neki dan mom bratu, a on: "Nemaš ti pojma o fudbalu." Kažem Niku, to za Bambi i mene, a Nik: "Jebiga, Kim. Što se kurčiš kad ne znaš da letiš?" ... Ko se kurči? "Ti se kurčiš, Mala. Ovde si meni pre pet dana rekla kako više nećeš da je vidiš, u životu. Šta? Nisi?!"

 

Jesam, tako sam rekla. Ali, kad me je neko veče sačekala na stanici, Bambi, i kad je počela ono njeno sa kukanjem i vrištanjem... nisam znala šta da radim. Da bar nisam bila sama, razumeš? Da je, što bi rekao moj tata, tu bilo nekog da aplaudira, ja bih sve sasula u njušku. Kako je kvarna, kako je lažov, pozerka, drolja i kako nikada nisam imala goru najbolju drugaricu. Ali nije bilo nikog. Samo ona i ja. Ja malo pijana, posle probe. A ona histerična i patetična. Pa jebi ga?!... Šta je trebalo?!

 

Jeste ispala pička. Jeste me lagala xy puta. Ali, znaš šta? Meni s njom nikad nije bilo dosadno. Jednom je u MCu tražila "chish & fips"umesto "fish and chips". ( ?!) ... Onaj dečko što tamo radi, samo nas je pogledao ispod svoje glupe Ronald MC Donald kape i rekao: "Šta?", a ja sam se toliko smejala da zamalo da se upiškim. "Chish & Fips"? Pa, to je kao kad bi umesto ribe i pomfrita tražio "pobu i rimfrit", ha ... To tebi nije smešno? Glupo je, a? Znam. Užasno je glupo. Ali, u tom trenutku, kad je Bambi to rekla, meni je to bila najbolja provala na svetu ... Posle pet meseci nismo išle u MC, od blama. I kad god smo ponovile "Chish and fips", pukle bismo od smeha.

 

Razumeš? E, ja ne razumem. Sabina je sto puta bolja od Bambi. Ne mešam joj se - ne meša mi se. I mogu sve da joj kažem. Ali, ne sećam se, keve mi moje, da sam se ikad sa njom smejala na bilo koju foru. Sa Bambi je sve smešno. Čak i glupi lapsus na kasi u MC-u. Čak i to kad mi skine dečka. I to je smešno. I kad ne zna kako joj stoje pantalone. I kada tripuje da ima krive noge. I kada ne zna bez mene ni majicu da kupi. I kad jurca za mnom po stanici i govori: "Samo hoću da znaš: ti si meni najbolja drugarica i to ćeš uvek ostati."... Zar to nije smešno? Španska jebena serija.

 

minjaŠta treba da kažeš devojci koja se baca pred tebe i govori: "Ja sam uvek htela da budem kao Ti. Zato sam napravila veliku grešku, ali veruj mi - to nisam uradila da bih tebe povredila." ... Mislim, kako takvu jednu budalu čovek može još da ponizi, a da i sam ne ispadne veća budala?! Šta?! Možda da joj kažem: "Bambi, to što si se smuvala s Veljom, to ti nikad, nikad neću oprostiti!"... Ma, daj! Jebeš to jadno ponašanje...

 

... vidi na šta ličiš, na totalnu budalu. prvim letom da se spičiš za venecuelu, mogla bi da snimiš moćnu telenovelu, pa ćeš biti glavna cica kod babe u selu... nisam kao ti, da se ložim na patetiku, mala kim ima svoj dream, a ti glumi barbiku...

 

Mislim, izvinite, ne govorim španski. Ne razumem takve žvake. Pa, kad me je ustartovala to kao: sa suzama u očima i štatijaznam, nisam imala baš puno izbora. Rekla sam joj samo: ćuti, ok? Ne ljutim se na tebe. Nemoj da očekuješ da ću više izigravati tvoju bebisiterku, niti da ćemo sedeti zajedno u klupi, niti da ću ti ikad, ikad reći ko mi se sviđa, a naročito ti neću pisati strofe. Ništa od zaklinjanja na večito prijateljstvo, ništa od našeg benda. Ali, mogu da te iscooliram, mogu da ti se javim civilizovano, i mogu da blejim s tobom... Tako ti ja završim svoj govor. I sva ponosna, taman da se poklonim kad čujem Bambi: "Aaaaabuuuuuaaa, šmrc... Kim, ne razumeš, šmrc, ništa ne razumeš, ja neću da se ti družiš sa mnom ako nemaš poverenja u mene." ... Neki ljudi su stvarno nesnosni. Poverenje se ne dobija nego se gradi, setim se moćnog citata by my tata. A ona, sve kroz šmrcanje: "Videćeš, Kim. Videćeš da sam se promenila." I hop! Padne mi u zagrljaj. Izuzetno trula situacija. Trulex krpa! To je Bambi. Trebalo bi to da joj bude MC ime. OK, ali ajde iskreno? Šta bi ti uradio u takvoj situaciji? ...

 

Pitam Sabinu. Šta bi ona uradila? A Sabina se mršti... "Dok god ne raskineš sa njom, Kim, nećeš imati dečka", kaže ... Molim?! Šta hoćeš da kažeš?! "Nešto kao za Đuku i Lazu. Tvoj i Bambin odnos, to je čista patologija."... OK, ali nisam ja kriva za to. Tako joj kažem. A Sabina spremno: "Za svaku patologiju je potrebno dvoje." E, jebi ga, Sabina. Nemoj na meni da vežbaš svoje psihologičarske definicije. "Onda nemoj ni da me pitaš za mišljenje. I tako ćeš svakako uraditi ono što ti hoćeš."

 

Tačno. Chish and fips. Razumeš? Međuljudski odnosi, to ti je kao red slova u rečenici. Svi su sastojci uvek isti. I sve deluje savršeno jasno. Ipak, ako samo nešto malo ispremeštaš... Ako samo malo zameniš mesta: početak staviš na sredinu, sredinu na početak ili štatijaznam šta, sve se promeni. I više se ništa ne razume. Nekad si glavna riba, nekad si običan krompir.

 

minjaSve zavisi od tvog pogleda na stvar. Na kraju svako uradi onako kako hoće.
Kažem mami: "Ja nemam nikakav stav! Ni o čemu! Ceo život ko neka glupa tekma. Nikad ne znaš ko će da ti šutne loptu. Kad najmanje očekuješ promašiš penal." ... Mama pita od kad se to zanimam za fudbal. Ma, ja nemam pojma o fudbalu. Ni o kurčenju, ni o letenju, ni o čemu... "Imaš 17 godina ", kaže mama, "To je sasvim dovoljno za mnoge stvari, ali suviše malo za čvrst stav. "

 

Chish and fips? Možda se tako pravilno kaže. Možda je sve, baš sve pitanje pogleda na stvar. Otkud znam?! U ovom trenutku to mi se čini ko super ime za bend. Mada ništa ne znači, i mada mi se već sutra uopšte neće sviđati.

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement