Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Nike patike po principu - uradi sam

 

nikeNajveći svetski proizvođač sportske obuće Nike ponovo je postavio web sajt na kojem potrošači mogu sami da dizajniraju obuću, odabirajući sve: od boje vazdušnog đona do ispisivanja ličnih poruka na "jeziku".
Kompanija Nike je 1999. godine već podigla jednu verziju ovog sajta (www.nikeid.com), ali su ga u martu ove godine ponovo postavili dodajući više stilova i nudeći nove proizvode koji se mogu stilizovati (patike, torbe i loptice za golf).
Portparol kompanije Nike Alan Marks kaže da je ovaj sajt - na kojem obuća košta od 100 dolara pa naviše - pokazao da su kupci radi da plate više kako bi imali priliku da sami dizajniraju svoje patike. On je odbio da kaže koliko je kupaca posetilo ovaj sajt ili koliko je ponovno postavljanje uticalo na prodaju.
Inače, prema podacima martetinške agencije NPD Group, u Americi je potražnja za sportskom obućom koja košta više od 100 dolara porasla za 18 odsto prošle godine.
Do sada je Nike reklamirao svoj sajt na televiziji i internetu nadajući se da će tako privući mušterije na unosnom američkom tržistu.

 

Izvor: Reuters

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement