Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

U potrazi za novim čitaocima

 

amazonAmazon.com, najpoznatija on-line knjižara, pokrenula je novu stranicu na kojoj se, kao svojevrsni ekvivalent grickalica, nude kratke priče, alternativna poglavlja, jednočinke... Amazon Shorts nema štampanog izdanja i isporučuje se isključivo u digitalnom formatu za 49 centi.

 

"Amazon Shorts pomoći će autorima da nađu nove čitaoce, a čitaocima će pomoći da pronađu i otkriju autore koje će zavoleti. Nadamo se da će lakši i širi pristup kratkoj formi ponovno oživeti tu vrstu radova, jer izdavači uvek imaju problem da prodaju i reklamiraju pojedinačno delo", kaže Steve Kessel, potpredsednik za digitalne medije u Amazonu.

 

Korisnici Amazonovih stranica sada mogu pronaći kraće radove poznatijih i priznatih autora različitih književnih žanrova. To uključuje i alternativna poglavlja i scene iz dobro poznatih priča, memoara, jednočinki i klasičnih kratkih priča.

 

Za skidanje i čitanje materijala koje nudi Amazon Shorts nije potreban nikakav dodatni program. Posetioci imaju tri opcije za čitanje nekog dela:
– view now: vodi posetioca na stranicu na kojoj može pročitati ili odštampati priču
– download: pokreće download u PDF formatu
– e-mail: šalje čitav Amazon Short kao goli tekst na željenu e-mail adresu

 

Izvor: IskonInternet


 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement