RecenzijeKoncertiTop&VestiPrijateljiRetroRazgovor
 
Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Verdena - Il' suicidio dei samurai (Logo, Hamburg, Germany)

 

ImageU stvari, akordi uvek zvuče isto. Ne dešava se baš često da neki rock band realizuje album koji ovu činjenicu učini besmislenom. Nije baš lako bilo Verdeni. Da ovo zaključim bar još jednom: njihov album "Il' suicidio dei samurai" izdat je u Nemačkoj sa dve i po godine kašnjenja i zbog toga što sam jedna od onih neznalica koje uvek propuštaju predgrupu, tražio sam parking dok su otvarili koncert za Dredg.

 

Biti nesvestan jezika ponekad može biti i prednost. Italijanski je leteo elegantno unaokolo i već poetski bio integrisan kao senzitivni instrument. I upravo to je ostavilo dovoljno vremena albumu da iskaže sebe u svim bojama. Zvuk je pun, nazalne i škripave gitare guraju moćno. Ponekad me podsećaju na nage i ćelave basiste i crvenokose alkoholisane gitariste.

 

Ali umesto besa i nemara, Verdena je mnogo više vođena desperacijom i očajem koja tek kasnije priziva melanholiju. Ne propuštaju priliku ni za velika epska finala. Zaista mi sve liči na jako uzbudljivu priču. Naziv albuma ukazuje na misteriju. Na žalost nema nikakvih podnaslova koji bi bacili malo svetla na tamu. Nije ni čudo što Dredg publika biva ushićena. Trulo je kada kasniš.

 

Christian Mund


 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement