RecenzijeKoncertiTop&VestiPrijateljiRetroRazgovor
 
Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Kid Congo Powers & Pink Monkey Birds
SKC, 27. novembar 2005.

 

ImageKada neko u svojoj karijeri objedini rad sa sastavima kakvi su Gun Club, Cramps i Bad Seeds, najmanje što može očekivati je respekt od bilo kog poznavaoca i ljubitelja muzike.

 

Blagodareći BadMusic for BadPeople organizaciji, preostali preživeli ljubitelji r'n'r garaže imalu su još jedno veče za uživanje.

 

Respektabilnost biografije KCP možda je uticala da očekivanja od njegovog najnovijeg solo projekta budu veća, ali zanemarimo prošlost.

 

Iako je vidljivo da projekat KCP & PMB nema baš najčvršći koncept, više je nego vidljivo da ova postava sve radi iz uživanja i da nam sa scene prvenstveno poklanja sebe. Ova mešavina humora, zabave i iskustva, provučena kroz prizmu hedonstičke dekadencije New York-a, obojena duhom mračnog, zagušljivog kabarea, pokazala je koliko Beograd ipak nije svet i koliko je život ipak negde drugde.

 

Taj dekadentno-kabaretski pristup posebno je bio vidljiv u obradama (realno ipak kvalitetniji segment KCP & PMB nastupa) kojima je ovaj koncert neočekivano obilovao (Sister Ray, First We Take Manhattan Than We Take Berlin, Gloria...).

 

Sve u svemu koncert nije bio spektakularan, ali nikako nije promašeno veče. Mala je šteta što se sve ovo dešavalo u polupraznom SKC-u jer bi neki mali zadimljeni prostor bio mnogo prikladnije rešenje, ali tako je verovatno moralo biti.

 

Za kraj još jedna opservacija. Međ tih petstotinak ljudi te večeri, moje srednje godine su me svrstavale u kategoriju najmlađih posetilaca. Tek toliko o prostoru, vremenu i r'n’'r-u u njemu.

 

Branislav Nikolić


 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement