Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Otisak: EICMA - Internacionalni sajam motocikala i moto opreme u Milanu

 

Stanje stvari

 

ImagePrvi internacionalni sajam motocikala u Milanu održan je 1914. godine. S obzirom na to da se poslednjih decenija sajam u Milanu održava svake druge godine (naizmenično sa sajmom u Nemačkoj, u Kelnu i, prošle godine u Minhenu), ovog novembra 2005. godine u Italiji je organizovan 63. sajam, ili kako ga skraćeno zovu EICMA.

 

Prvi utisak kada stignete u bilo koji grad u Italiji, makar to bilo i zimi, jeste da su Italijani prosto ludi za motociklima. Naravno, posebno za svojim robnim markama. Kada smo stigli u Milano, na svakom semaforu naš automobil bio je okružen motociklima. A onda kada se upali zeleno, bajkere više niko ne može stići. U Milanu je polovinom novembra bilo oko desetak stepeni celzijusa. Ujutro, kada ljudi kreću na posao, bilo je oko nule. To ipak ne sprečava Milaneze da sednu na svoje ljubimce i najbrže stignu do željenog cilja. Mnogi imaju specijalne prekrivače za noge i ruke, i svi, apsloutno svi, nose kacige. Motocikl je u Italiji, u bukvalnom smislu reči, prevozno sredstvo, nikako sprava za divljanje ili pokazivanje.

 

ImageZašto Italijani koriste motocikle? To smo shvatili kada smo tražili parking mesto. Koje motocikle voze? Najčešće skutere i to maksi skutere. Nije bitno koje marke, mada ih najviše ima italijanskih. "Kineza" gotovo da nismo ni videli. Naravno, voze se i R-ovi, ali ređe. Ko motocikle vozi? Svi! I mlado i staro i muško i žensko. Lepšeg prizora nema. Na maksi skuteru mlada poslovna žena u firmiranom kostimu sa štiklom na asfaltu čeka zeleno svetlo na semaforu. Da li ćemo to dočekati u Srbiji?

 

- I ja sam odrastao na Vespi - rekao je na otvaranju EICMA sajma premijer Silvio Berlusconi i otkrio nam "stanje stvari". Trećina Evropljana koja koristi motocikle su Italijani! Nije ni čudo da je ovogodišnji sajam bio i najveći. EICMA je održan u novom sajamskom koompleksu, čija izgradnja još nije dovršena. To Berlusconija nije pokolebalo da izjavi kako je oduševljen lepotom novog zdanja i kako bi želeo da baš tu održava sednice Vlade. Nas je nerviralo (bolje reći bolelo) što i novinari moraju da plate parking i što je organizacija pomalo bila konfuzna. Italijanska, neki bi rekli. Ipak, sve je proteklo u najboljem redu.

 

ImageGP i freestyle zvezde: Mada su svi tajno očekivali i priželjkivali da će se na milanskom sajmu pojaviti Valentino Rossi, pogotovo kada se ima u vidu da je bio u Italji, te da je Yamaha proslavljala pola veka postojanja, to se nije dogodilo. Umesto Doktora bili su tu drugi Italijani, takođe velike GP zvezde. Prvi je sajam posetio Marco Melandri koji je gostovao na Hondinom štandu, a potom i Loris Capirossi na Ducatijevom. Još jedan od VIP ličnosti bio je i zveda u usponu - Roberto Locatelli, a mada je bilo najavljeno, sajam nije posetio Max Biaggi.

 

Pored sajma posetioci su uživali na improvizovanoj stazi Vodafone Motolive. Ovde su se vozile trke skutera, supermoto i kros motocikala. Takođe izvodile su se i trail i freestyle akrobacije. Svoja umeća pokazale su legende Craig Jones i Kevin Carmichael.

 

ImageIzazov sa istoka: Od Guidalbera Guidija, predsednika italijanske asocijacije proizvođača motocikala i opreme, na otvaranju sajma čuli smo da je tržište, nakon lošeg starta, ove godine mnogo stabilnije nego prošle. To se odnosi na italijansko, dok evropsko moto tržište ne izgleda tako dobro, jer, kako je rekao Guidi, plaćamo cenu procesa globalizacije. I Silvio Berlusconi se osvrnuo na isti problem.

 

- Kao premijer uvek pazim na sektor moto industrije. Sada se suočavamo sa izazovima koji dolaze iz Indije i Kine. Italijanske kompanije će imati mnogo problema ukoliko ove zemlje ne budu poštovale pravila poslovanja i budu koristile jeftinu radnu snagu. Ipak, verujem u vitalnost italijanske moto industrije - rekao je Berlusconi.

 

Koliko su Kinezi jaki, pokazuje i primer da su u Milanu zakupili jednu celu sajamsku halu i grupno izlagali svoje novitete.

 

ImageRekordi: Za razliku od EICMA 2003, ovogodišnji je oborio nekoliko rekorda: izlagačka površina je veća za 30 posto, dok je za 33 posto povećan broj izlagača, ukupno 1.560 iz 35 zemalja. Na kraju, saznali smo za još jedan rekord. Za pet dana trajanja, sajam je posetilo neverovatnih pola miliona ljudi! Još jedan dokaz da su Italijani ludi za motorima.

 

Ludi smo bili i mi. Za dva dana koliko smo proveli na sajmu, potrudili smo se da zabeležio baš sve. Naravno, u inovacijama prednjačili su Japanci, dok su Italijani imali najbolje uređene štandove na najboljim mestima. Veliki štand, s razlogom, jer slave pola veka postojanja, imala je Yamaha. Yamaha je predstavila i najviše noviteta. Svetsku premijeru dozivelo je i nekoliko modela italijanskih proizvođača - Ducati, Moto Guzzi, Aprilija... Ko želi da sazna više, šta se zbivalo na milanskom sajmu moraće da pročita i novi broj Moto magazina. Tek da vam zagolicamo maštu evo više fotki cica nego motorića. Za Plastelin dosta.

 

Vladislav Vujin, urednik Moto magazina

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement