Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Filmovi koji nas očekuju u 2005. godini

 

Evo deset filmova za koje se očekuje da će napuniti kasu Holivuda.

 

Image1. Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (Lucasfilm/20th Century Fox) u režiji Džordža Lukasa (George Lucas) trebalo bi da se pojavi u maju. U njemu igraju Juan Makgregor (Ewan McGregor), Natali Portman (Natalie Portman) i Hejden Kristijansen (Hayden Christiansen). Ova epizoda dešava se tri godine nakon Epizode II.

2. The War of the Worlds (Paramount/DreamWorks) u režiji Stivena Spilberga (Steven Spielberg) trebalo bi da se pojavi krajem juna s Tomom Kruzom (Tom Cruise) u glavnoj ulozi. Radnja fima oslanja se na Velsov roman o Marsovcima koji napadaju Zemlju.

3. Kingdom of Heaven (Fox) u režiji Ridlija Skota (Ridley Scott) trebalo bi u svetskim bioskopima očekivati početkom maja. Akciona avantura smeštena u 12. vek, priča o mladom kovaču koji postaje vitez i pomaže u odbrani Jerusalima od krstaških napada. U glavnoj ulozi je Orlando Blum (Orlando Bloom), a tu su i Lijam Nison (Liam Neeson) i Dejvid Tjulis (David Thewlis).

4. Batman Begins (Warner Bros.) u režiji Kristofera Nolana (Christopher Nolan) trebalo bi da se pojavi polovinom juna. U glavnim ulogama su Kristijan Bejl (Christian Bale), kao Brus Vejn i Mračni Vitez, Majkl Kejn (Michael Caine), Keti Holms(AmE)/Houms(BrE) (Katie Holmes), Lijam Nison i Morgan Friman (Morgan Freeman). Film se više oslanja na rane stripove o Betmenu nego na film “Betmen i Robin”, snimljen pre osam godina.

5. The Island (Dream Works) u režiji Majkla Beja (Michael Bay) treba očekivati u drugoj polovini jula. Radnja filma smeštena je u utopijskom svetu sredinom 21. veka, u vreme kada se stvaraju ljudski klonovi da bi se obezbedili “rezervni delovi” za prave ljude. Glavne likove igraju Juan Makgregor, Skarlet Džonson (Scarlett Johansson), Djimon Hounsou i Stiv Bušemi (Steve Buscemi).

6. Harry Potter and the Goblet of Fire (Warner Bros.) u režiji Majka Njuela (Mike Newell) treba da se pojavi polovinom novembra.

7. The Pink Panther (MGM) u režiji Šona Levija (Shawn Levy) treba očekivati krajem septembra kao deseti film u serijalu. Ovog puta inspektora Kluzoa igraće Stiv Martin (Steve Martin).

8. The Legend of Zorro (Columbia) u režiji Martina Kembela (Martin Campbell) trebalo bi da se pojavi početkom novembra i ovog puta sa istom ekipom kao i u prethodnom filmu “Maska Zoroa”: Antoniom Banderasom (Antonio Banderas), Entonijem Hopkinsom (Anthony Hopkins) i Ketrin Zita-Džouns (Catherine Zeta-Jones).

9. King Kong (Universal) u režiji Pitera Džeksona (Peter Jackson) trebalo bi da se pojavi polovinom decembra. U rimejku slavnog filma pojaviće se Naomi Vots (Naomi Watts), Džek Blek (Jack Black) i Adrien Brodi (Adrien Brody).

10. The Producers (Universal) u režiji Suzan Stroman (Susan Stroman) po scenariju Mel Bruks (Mel Brooks) trebalo bi očekivati u drugoj polovini decembra. U glavnim ulogama pojaviće se Nejtan Lejn (Nathan Lane) i Metju Broderik (Matthew Broderick).

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement