Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Minja Bogavac, DMS: Mala Kim

 

Princeza na zrnu bibera

 

ImageKim?... To sam ja. Mala Kim. ...Tako me zove ekipa, keve mi... Ne. ... Ne zato što ličim na Lil'. Lil' više niko ni ne sluša. Svi kažu: postala je klasična mainstreamerka, MTV, komercijala i kurac... Jebeš čamugu. ... A mene zovu Kim što se mnogo kurčim. I kažu da ću zbog toga da najebem do jaja.  Na oko. Mislim, jaja na oko. Kapiraš?... E, bre, bate, dobra je fora... Pazi... Ovaj Nik, znaš njega?... Dečko iz kraja. Stariji. Do jaja kul lik, džanki 100%, al' je faca i kaže: "'Naš ka' ću da se skinem? Kad umrem", provali budalu... Ali, stvarno nije loš. Meni i Bambiki dav'o xerove za najlon kesice sa pljuga. Sto celofana za xer. To njemu treba da pakuju džeju, za promet, a mene nije blam da skupljam, boli me kurac. ... Bambi i ja na jednoj žurci skupimo stotku bez frke. Još smo i u školi istripovale one fenserke kako je to neka humanitarna akcija. Kao, tako se oslobode od poreza, i neki invalid dobije kolica. Provali nebulozu! Znam... Pa, i Nik uvek kenja kako nismo normalne, ali e-jeve nam regularno daje. I džidžu, kao da se spustimo pre nego što dođemo kući. On živi preko puta mene, i zna mi buraza, i zna moje. Zna me kad sam bila klinka. Zato se uvek tripuje, kao, ako me moji provale zgudranu, da će on prvi da najebe.

...Samo što mene nikad ne provale.

Najbitnije je da se ponašaš normalno.

 

samo cool, samo pravo, nista spika, nista hejt, gore glavu, dobro veče, ja sam str8, ja sam str8, yo. dobro veče, ja sam str8.

 

Važno je da kontrolišeš rad. Fool. I da ne razmišljaš da li se vidi da si urađen, kad pričaš s mamom. Ili sa tatom. Niku je nejviše frka od mog ćaleta. Kao, jer mi je ćale advokat. I kad me muvao taj jedan njegov ortak, što je vođa Invalida sa Voždovca... frakcija: Red Debils... E, njemu je Nik složio priču kako če moj leća da digne optužnicu protiv njega, jer sam ja maloletna. Zipa kretena! ... Ko da mog ćaleta boli kurac da l' sam maloletna, i s kim ću da se vučem ... Ćale ima dovoljno frke s burazerom. Taj je kreten prošle godine napravio dete Sabini iz moje smene. Ozbiljno. Abortirala. Sine, tad je trebalo ćale da se pokaže ko advokat, jer je i Sabina maloletna ... Al' nije ispala frka, ni tada. Za to niko ni ne zna. Samo mi kod nas kući... I Sabina. Ni Bambi nisam rekla... Samo, znaš... To je heavy trip, Zato se ja najviše i ne karam. Mada me malo zanima kako je. Bambi se karala kad je bila kod babe, i kaže da je sranje. Kaže, boli, a posle krvariš. ... Ja sam pala u nesvest i kad su nam u školi vadili krv. Keve mi! Pitaj koga hoćeš. ... Zato je pušenje bolje, kad si gadljiv. Tako kažu ove fenserke iz mog odeljenja. A ja sam gadljiva na krv. I nisam, majke mi, nikad imala dečka. Ono, jesam, nešto bezveze, dva- tri dana i to... Nego nisam to počela da ti pričam...

Pričala sam za Nika, i ovog njegovog ortaka Invalida. Za tog tipa, Velju, za njega kažu da je ranije bio dobar dečko, i da je pikao fucu, al' da je bio sa nekom ribom što ga je šutnula. Valjda zbog keša, tako nešto. ... I da je tada on prso. Al' to je bilo još pre. Nik mi je jednom u gradu pokazao tu cuši. Bezveze. Cvikeri, crvena do tu, ovako, obična... Ali, bila je sa Veljom, valjda u srednjoj školi, ili posle, ne znam, i kad ga je šutnula on je počeo da duva. Tako je onda prestao da trenira, i znaš... Sad ide na tekme. I bleji stalno s Nikom. Nik mu je ortak. Tako smo se on i ja i upoznali. Velja i ja. Kod Nika... Nik ima garažu pored gajbe, al' su njegovi prodali kola, pa su Niku dali garažu za blejanje. I tu uvek sedi ekipa. Uglavnom stariji. I ja.

I Bambi. Samo što Bambi može napolje samo do jedanejst. Njeni su strogi. Čale joj je prošli put slomio znaš ono od zavese? ... Garnišku? ... Kako? Garnišnu. Ono metalno? E to joj je slomio od leđa, nije metar dana išla na fizičko. Keve mi moje. Tad nam je bilo skroz super. Umesto na fizu, skrpimo se za jedno pivo, i to "zoffman", zato što kad gledaš "zoffmana" od pozadi ovako ima, piše LSD. Keve mi moje! ... Nije odštampano, al' kad se zagledaš, baš se provaljuje.

 

gotiva od piva, kao kad se riva, sve se razliva... Nije ni bitno...

 

Ja i Bambi stučemo litar za pola sata. Odemo tamo u parkiću u onu kućicu, i cirkamo. Na slamku, normalno, jer se jače ubiješ. U toj kućici... zovemo je "kučkica", jer je ko za kučiće... Bambi i ja smo istripovale da ćemo da imamo bend. Rap, normalno. Ali, bičerski. Još nismo smislile ime... Bambi zna do jaja da peva... U osnovnoj je išla na takmičenje, i svirala je flautu u muzičkoj... OK, znam da to nije taj fazon, ali provaliće Bambi hip-hop. Pazi šta ti kažem... Ona je ranije, dok se nije družila sa mnom, bila povučena i sve. Tek je skoro počela da izlazi, i da bleji po kraju. Ne ume još da baca rime, al' kad joj napišem tekst brzo uđe u fazon. Samo nemamo ko da nam radi matrice... Znam, i Nik isto kaže da to nije hop ako nemamo matrice, ali pa šta? Pa, tek smo počele. I ima jedan Đuka u našoj školi, što mu burazer ima studio. Već je radio sa nekim bendovima, i Đuka kaže da će da nam napravi matrice. Al' za sto jura. Mi nemamo sto jura za studio. Htele smo da štekamo, pa smo na kraju pukle te pare za ufur u Plastik kad su bili strani DJ-evi. Naravno. Pa kad i tako nije bilo dovoljno za stvar?

 

beži, ljuta sam, kao princeza, na zrnu bibera, i mojne da me zezaš, to me smara. a živci su mi napeti od exera, mojne da preteram, i mojne kevu da ti karam.

 

A?

Za mesec dana punim 17 godina. Rekla sam da ću sav keš od rođendana da uštekam. Nik mi je rekao, ako ja skupim pola on će da mi utrči sa pola. Super je Nik. Samo stalno glumi pedagogiju. Jer me gotivi. Kao mlađu sestru, keve mi. I ja njega gotivim, više nego rođenog brata. Moj je brat više narodnjak. A Nik je car.

On ti meni uvek kaže: "Mala si, Kim, a foliraš na veliko. I kad porasteš bićeš extra kučka, a mogla bi da budeš princeza. "

 

princeze su bez veze, mrzim roze lone, mrzim glupe fenserke, nisam kao one. vučem se po jukra, znaš da nisam fuxa, čukam rima tone, kad se svari buxna.

 

E, to. ... Kad sam bila mala, imala sam neke bajke. Najlepše bajke za laku noć, sa slikama. Svako veče po jedna priča. I bila je bajka "Princeza na zrnu graška"... Svi znaju tu priču ! Kao, toj princezi oni stave jastuke, i dušeke, i jorgane, i ceo krevet na jedno zrno graška, a ona gistro celu noć ne može da skunta, jer je grašak žulja... Da, da. Ko da je grašak exer, pa da na njemu ne možeš da zaspiš... Ma, važi.

Kad mi je Nik prvi put dao da probam speed, sutra sam ceo dan kijala. I krv mi je išla na nos, a ja se gadim od krvi. I Nik mi je rekao, ako me keva pita što kijam, da kažem da je od bibera. Zezao se. Anyway. Nisu me ništa ni pitali. Al', posle kad mi je rekao to kao... to za princezu, znaš? Da ću biti extra kučka, a da bi mogla da budem... ... Tad sam provalila foru: princeza na zrnu bibera. Hoću da uradim stvar koja se tako zove. I, kažem ti, počela sam da pišem rime.

 

Beži, ljuta sam, kao princeza na zrnu bibera, i mojne da me... ne vredi.

 

Nije hop kad nema matrice, razumeš?! ...


Autorka je dramski pisac iz Beograda

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement