RecenzijeKoncertiTop&VestiPrijateljiRetroRazgovor
 
Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Manisent i Mentalnost - Beograd, Blue Moon, 15. mart 2006.

 

ImageŠto bi oni mlađi rekli, bio je ovo chill-out posle fenomenalne predstave NJKV. Jeste da je bila sreda i da se sutra valjalo privređivati, al' rekoh, nek bude provod za sve pare. Nije baš da mi je bilo usput da svratim i na ovo dešavanje, ali neki me je predosećaj vukao tamo (mada posle onakvog koncerta rizik je postojao) i ispostavilo se da nisam pogrešio.

 

Pre ovog koncerta M&M (iliti Mani sentimentalnost) nikada nisam gledao uživo. Doduše, postojala je neka MP3-ka na mom hardu (koja me baš i nije kupila), znao sam da tri frtalja postave čine studenti koji su došli iz Čačka, i to je sve.

 

Koncert je bio više nego zadovoljavajući. Čvrst gitarski zvuk (ponekad možda malo stilski neujednačen, ali to u ovom slučaju i nije zamerka), u osnovi baziran na popu, a ono što prvo pada u oči je uvežbanost ove ekipe. Vidi se da se radi i to valja poštovati. Sam Blue Moon pokazao se kao jako dobro mesto za ovakve svirke. Nekih stotinak ljudi, taman da bude puno ali ne i prekrcato, zvuk koji je bio iznenađujuće pristojan (s obzirom na šta smo sve navikli po malim klubovima). Jedina zamerka - nerazumnjivost vokala, tako da o tekstovima M&M nekom drugom prilikom, tek da ne grešim dušu.v

 

Činjenica je da trenutno u Beogradu radi desetak zanimljivih bendova koji nemaju oficijelno izdanje može samo da hrabri. M&M spadaju u njih. Sad, šta će se dešavati sa njima u budućnosti, pokazaće vreme. Da li će biti kao još jedan od mnogih bendova koji se muzikom bave u Birth-School doba, da bi potom Work-Death doba potrošili na sasvim drugačije poslove ili će izgurati priču do kraja, ostaje da se vidi.

 

U svakom slučaju M&M su mi zaokružili jedno divno veče, kakvih u Beogradu baš i nema previše.

 

Branislav Nikolić, mart 2006.


 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement