Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Image

 

Centar "Poveži se" vas poziva na Radionicu kreativnog pisanja "Kako (p)ostati pisac?"

 

Radionica kreativnog pisanja "Kako (p)ostati pisac?" temelji se na konkretnom, praktičnom radu, jer praksa nadmašuje teoriju, praksa menja teoriju.

 

Cilj Radionice je da svakom polazniku pomogne da postane pojedinac koji se sam obrazuje, jer niko ne može da nauči da piše ako ne nauči da misli. Samo slobodnomisleći pojedinac može postati slobodnomisleći pisac.

 

Rad u Radionici se zasniva na tekstualnim eksperimentima: polaznici prolaze kroz 101 eksperiment, odnosno, tehnike pisanja koje su osmišljene valjano i detaljno. Eksperimenti su vrlo igrivi, duhoviti, ponekad zahtevni, ali nadasve kreativni i sveobuhvatni.

 

Ova eksperimentalna metoda se razlikuje od svih drugih radionica kreativnog pisanja i književnih škola, koje se, mahom, oslanjaju na književno-teorijsku tekstualnu reinterpretaciju pročitanog.

 

Radionica svoju primenu može da nađe u svakovrsnim oblicima umetničke prakse, ali i u svim vidovima kreativnih komunikacija.

 

Polaznici Radionice nisu ograničeni prethodnim iskustvom, starosnom dobi i stepenom obrazovanja.

 

Voditelj Radionice je Srđan Tešin, diplomirani komunikolog, pisac i novinar, nagrađivan i prevođen, autor 11 knjiga i priređivač 6 antologija kratkih priča.

 

Jednočasovna Radionica se održava subotom, u periodu od 11h do 12h.

 

Polaznici Radionice rade u malim grupama.

 

Mesečna članarina za pohađanje Radionice je 1.200 dinara.

 

Prijavljivanje se vrši slanjem mejla na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova, morate imati uključen Javascript da bi je videli ili putem Facebook stranice www.facebook.com/kakopostatipisac

 

Upis je u toku.

 

Centar "Poveži se", Generala Drapšina 11/6, Kikinda
www.povezise.weebly.com

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement