RecenzijeKoncertiTop&VestiPrijateljiRetroRazgovor
 
Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Morrisey / Sons & Daughter, North Wales Theatre, Llandudno, 20. april 2006.

 

ImageNije baš svakodnevnica videti zvezdu Morriseyeve magnitude u dvorani kapaciteta od 500 duša, ali evo nas, sasvim unutar malog primorskog grada, koji su "zaboravili" da zatvore. Koncert je počeo briljantno, Morrisey izvodi bend na binu dok mu cigarica visi iz usta, u sekundi je već iza njegovog uha i odmah lansira The First Of The Gang To Die, uz publiku koja peva bukvalno svaku reč. Čitanje za još veće buđenje starog The Smiths favorita Still Ill sledi pre sadašnjeg singla You Have Killed Me zaokruživši veličanstven start ove noći.

 

Set je pomalo i mudro smiren nakon ovog, verovatno činjenicom da se oslanjao na materijal sa novog albuma The Ringleader Of The Tormentors, iako je Girlfriend In A Coma ponovo aktivirala masu. Sa ponekim izuzetkom Morrisey i njegov glas su u sjajnom raspoloženju, Let Me Kiss You je divno otpevana, baš kao i nova Life is A Pigsty. Ali najbolja od novog materijala je surova verzija I Will See You In Far-off Places, dok je skroz iznenađujući momenat bila obrada Magazine klasika "A Song From Under The Floorboards" (i na trenutak sam pomislio da bi stih "as ugly as sin" mogao komotno i Morrisey da potpiše), nakon čega je Morrisey upitao publiku "name that tune!?"

 

ImageSet se završio u vanserijskom raspoloženju sa How Soon Is Now, pre nego što su se vratili za brzu Irish Blood, English Heart, uz koju je publika kompletno poludela. Sigurno da sam poželeo još pesmu, možda i dve na bis u tom trenutku, ali u "uslovima" showbizza, očito da je Morrisey uspeo - ostavivši publiku da traži i čeka još, posebno uz činjenicu da je virtuelno ignorisao prvih 17 godina solo karijere.

 

Predgrupa Sons & Daughters imali su lep set i bili sve bolji tokom nastupa. Gazili su, okretali se, čak i zviždali. Ali, nikada dovoljno toga u rock'n'rollu.

 

Yeah, dobar koncert!

 

SET LIST:
The First of the Gang to Die / Still Ill / You Have Killed Me / The Youngest Was the Most Loved / I Just Want to See the Boy Happy / Reader Meet Author / On the Streets I Ran / My Life is a Succession of People Saying Goodbye / Girlfriend in a Coma / Let Me Kiss You / At Last I am Born / To Me You are a Work of Art / I Will See You in Far Off Places / A Song From under the Floorboards / Life is a Pigsty/How Soon is Now?
Encore - Irish Blood, English Heart.

 

Autor: Keith Astbur


 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement