Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Tomislav Marković: Apsurdistan za početnike (8)

 

Nomokanonada

 

ImageNakon što je Crnja Gora otputovala u nepoznatom pravcu tako što je ostala tamo gde je oduvek bila, Srbija je, protiv volje Vlade i njene bajke, postala nezavisna država. Iako srpske zvaničnike za postojeći Ustav vezuju snažne emocije poput slobonostalgije i mladalačkog ludila, donošenje novog Ustava je neminovno kao legijalizam dr Koštunice. Zato je Udruženje pravnih eksperata "Srbija do Saturna" sačinilo predlog novog Ustava Srbije koji će se uskoro naći pred poslanicima Republičke Skupštine.

 

Član 1.

 

Republika Srbija je manje-više demokratska država svih Srba i svih građana Srbije koji se osećaju kao Srbi, zasnovana na slobodi i pravima čoveka i građanina da krade i bude pokraden, na vladavini Vlade, socijalnoj pravdi i socijalnoj pomoći.

 

Član 2.

 

Suverenost pripada svim građanima Republike Srbije koji su odani svom suverenu. Građani ostvaruju suverenost referendumom, narodnom inicijativom, narodnom bunom, revolucijom i atentatom.

 

Član 3.

 

U Republici Srbiji je slobodno sve što nije pohapšeno, a zabranjeno je sve što Ustavom i zakonom nije dozvoljeno. Ustavom se jamče i priznaju lična, bezlična, politička, nacionalistička, rasistička i seksistička prava čoveka i građanina.

 

Član 4.

 

Teritorija Republike Srbije je jedinstvena i neodređena.
O promeni granice Republike Srbije odlučuju velike svetske sile, susedni narodi i slučajni prolaznici.

 

Član 5.

 

Republika Srbija ima grb, zastavu i himnu koji spadaju u njena najveća prirodna bogatstva.
Grb, zastava i himna utvrđuju se slobodnim sudijskim uverenjem.
Glavni grad Republike Srbije je Selo Veselo.

 

Član 6.

 

U Republici Srbiji postoje Autonomna pokrajina Vojvodina, Autonomna pokrajina Nebeska Srbija i tako reći Nezavisna država Kosovo, kao oblici teritorijalne autonomije.

 

Član 9.

 

Ustavotvorna i zakonodavna vlast, kao i skupštinski restoran pripadaju Narodnoj skupštini.
Republiku Srbiju predstavlja i njeno državno jedinstvo izražava, mahom nesuvislim i besmislenim izjavama, predsednik Republike.
Izvršna vlast, životi i imovina građana Srbije pripadaju Vladi i Koza Nostri.
Sudska vlast pripada noćnim sudovima i ljudima sa dubljim džepom.
Građanima Srbije pripadaju čabar, prosjački štap i suva drenovina.

 

Član 11.

 

Ustav mora da se poštuje ukoliko Ustavom nije predviđeno drugačije.

 

Nakon najnovijih sukoba naše Vlade sa čelnicima EU povodom debakla reprezentacije naše nepostojeće države u meču sa Argentinom, dr Kalašnjikov i Toma Grobar (srpski: The Bajić Brothers) su totalno popizdeli i definitivno odustali od ulaska Srbije u Evropsku Uniju. Dva pomračena uma okrenula su ćurak naopako i ponudila evropskim zemljama da ih primimo u zajednicu srpskih država, koja trenutno broji članova jedan. Najumniji Srbi iz DSS-a (Društvo salamandera serbskih) i SRS-a (Srpske rak-rana stranke) sročili su Studiju o izvodljivosti u 10 tačaka. Ona sadrži uslove koje evropske zemlje treba da ispune ukoliko žele da ih primimo u srpsku državnu zajebnicu.

 

1. Svi evropski narodi treba da priznaju Srbe kao narod najstariji i Srbiju kao kolevku evropske civilizacije. U cilju stvaranja globalnog sela svi moraju da govore srpski, pa da ih ceo svet razume.

 

2. Zemlja-kandidat se obavezuje da će ukinuti sve zakone, spaliti Ustav na centralnom trgu svoje prestonice, posuti se pepelom po glavi i uvesti bezakonje kao osnovu svog pravnog poretka.

 

3. Zemlje-članice NATO saveza obavezuju se da nam plaćaju ratnu odštetu blanko čekom vo vjeki vjekov, a po potrebi i duže.

 

4. Zemlja-kandidat će dobiti pozitivnu ocenu Studije o izvodljivosti ako bezuslovno sarađuje sa Četvrtim opštinskim sudom u Babušnici do konačnog izručenja Karle del Ponte i svih zaposlenih u Haškom tribunalu, uključujući i prevodioce, honorarne sudske dostavljače, spremačice, portire i personal u sudskom restoranu.

 

5. Svaka evropska kuća mora da ima vekovno ognjište, minijaturne opančiće protiv uroka, zarđalu kašiku i bar metar sabranih dela Vojislava Šešelja, Matije Bećkovića, Dobrice Ćosića i Brane Crnčevića.

 

6. Svaki evropski domaćin mora u svom dvorištu da peče rakiju mučenicu od srpske šljive madžarke u kazanu srpske proizvodnje uz obligatno dodavanje šećera uvezenog iz Srbije.

 

7. Svaki Evropljanin se obavezuje da proslavlja 29. novembar klanjem svinje ubojnice od 200 kila u svom smeštaju, punjenjem kobasica, topljenjem slanine i pravljenjem čvaraka.

 

8. Svaki evropski domaćin mora na istočnom zidu svog doma da okači ikonu sv. Radovana Karadžića slikanu tehnikom jajčane tempere po vizantijskom kanonu, a ispred nje da obesi kandilo koje će paliti u cik zore.

 

9. Zemlja-kandidat se obavezuje da će iskoreniti homoseksualce, lezbejke, transvestite, društva za zaštitu životinja, zelene (male i velike) i srodne pokrete koji zagovaraju teror manjine nad većinom.

 

10. Bečki konjušari moraju da nam se izvine što su nas pobedili u kratkom, ali slatkom ratnom sukobu i da obećaju da im se to više neće ponoviti.

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement