PanoramaRezoner
 
Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Panorama: Specijalno iz Amerike: Ivan Velisavljević

 

Holivudska žuta štampa najavljuje...
(kradene informacije)

 

ImageMada umem da se branim, ipak ne bih voleo da me optuže kako forsiram "geek" filmove u kojima se tematizuju vaskrsli mrtvaci, poludeli mesari, bande žena i druga dečija posla. Shodno tome, a u slavu šire publike, da vidimo šta internet tračevi i kaubojske novine vele o celovečernjim pokretnim slikama glavnog holivudskog toka...

 

Steven Zaillian, scenarista "Šindlerove liste", režirao je "All the King's Men", drugo pakovanje romana Roberta Pena što je onomad, posle rata, osvojio Pulicerovu nagradu. Roman je onda režirao Robert Rosen, poznat u narodu, osim kao autor nekoliko remek-dela, i kao komunistička drukara. U novoj verziji glume Šon Pen, Entoni Hopkins, a bogami i Kejt Vinslet.

 

ImageKlint Istvud, kandidat Marka Rapaporta za novo lice na Rašmor planini, režira "Flags of Our Fathers", priču o jednoj od najpoznatijih ratnih fotografija na svetu (uslika je, aman, Džo Rozental), na kojoj vojnici podižu američku zastavu na Ajvo Džimi (Iwo Jima). Nacional detektor fercera li fercera!

 

Glavna fora za nas ljubimce hongkonškog filma sastoji se u tome da je Martin Skorceze režirao rimejk onoga ludila zvanog "Infernal Affairs" iz 2002. godine. Živopisnog Toni Lunga i ekipu pokušaće da zamene Leonardo Di Kaprio, Met Dejmon, Džek Nikolson i Martin Šin. Među producentima je i Bred Pit. Sve lepi glumci!

 

Kad smo već kod Breda Pita Bureka Jogurta, on će se udružiti sa Alehandrom Amenabarom ("21 gram"), i što je još lepše, Kejt Blanšet, ne bi li glumio u priči o nekom turisti što ga upucaju u autobusu usred afričke pustinje, pak onda izbije zijan.

 

ImageBil Kondon ("Kinsey") se posle bluda i nemorala okrenuo pjevanju, pa je uzeo da režira "Dreamgirls", mjuzikl o soul pevači(ca)ma, sa Edi Marfijem, Džejmi Foksom, i još nekima od kojih se ne možeš sakriti, kao što su Bijons (Beyonce).

 

ImageKažu da će Ridli Skot jope da govori Raselu Krou šta treba da radi, u ljubavnome zapletu prepunom francuskog vina, a nazvanom "A Good Year" (čuveni prozivođač guma nije na listi sponzora).

 

Mel Džibson, u pauzama između napada lupećanja, režira film "Apocalypto", koji se događa za vreme propasti civilizacije Maja. Grupa Činč iz Beograda ponudila je pesmu za saundtrak zvanu "Bravo, Majo". Bez obzira na Melov odgovor, "Apocalypto" ima izgleda da nastavi rediteljsku poetiku izvrsnog "The Passion of the Christ": žrtvovanje, nasilje i mrmljanje na čudnim jezicima.

 

ImageIsuse, kad te već spominjem, priča se da će opet snimiti film o Trumanu Kapoteu i njegovim dogodovštinama za vreme pisanja romana "In Cold Blood". Film će se zvati "Infamous", glumiće i Piter Bogdanovič, a režiraće Daglas Mek Grat (scenarista Vudi Alenovog "Bullets Over Broadway"). Po svemu sudeći, na američkim filmskim školama se ne predaje o Ričardu Bruksu, a bogami ni o Konradu Holu (videti pod: ti si mali i nemaš pojma, "In Cold Blood", 1967).

 

Fotografija je tema i u filmu "Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus", gde će se udružiti Robert Dauni Džunior i Nikolina Kidman. Ovu vest kačimo samo zbog Daunija, da se zna ko je Šejn Blekova raja.

 

Svi sveci, pomagajte, ali Silvester Stalone režira nešto što se zove "Rocky Balboa". O neverovatno originalnom zapletu na imdb.com kažu: "Rocky comes out of retirement to go in the ring once again". Ovog puta će se boriti protiv Predatora i Ejlijena koji će predvoditi publiku B-filmova u napadu na MGM i Kolumbija pikčers.

 

ImageAnđelina, a-ha, Anđelina, noći su duge, a ja sam sam, glumiće sa Met Dejmonom u filmu "The Good Shepherd", u režiji Roberta De Nira. Radi se o CIA, snajka, CIA, i paranoja mi govori da je tu nešto sumnjivo, jer su obatroje ovih glumaca petljali nešto sa ulogama tajnih i javnih agenata (Met Dejmon glumio Borna, Anđelina gospoju Smit, a De Niro tatu Fokera). Ko li ovo finansira, bre?

 

Robert De Niro ima "Dobrog Pastira", a Stiven Soderberg "Dobrog Nemca" ("The Good German"), priču smeštenu u posleratni Berlin. Čim prođe Oskar, poslaću scenario obojici za sprdačinu zvanu "Dobri nemački ovčar" ("The Good German Shepherd").

 

Mislim, stvarno... Da se mi ipak vratimo na pobesnele mesare?

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement