Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Gospodar prstenova kao mjuzikl

 

LordOfTheRingsNakon što je film "Gospodar prstenova" postigao neverovatan uspeh širom sveta, na pozornici će se uskoro naći istoimeni mjuzikl. Prva izvedba biće u Torontu, a šest meseci kasnije i u Londonu. Producenti ovog mjuzikla obećavaju da će se držati originalne priče koju je napisao Tolkin tj. da neće nastojati da kopiraju specijalne efekte koje smo imali priliku da vidimo u filmskoj trilogiji. Samim tim, pouzdaće se u 50 glumaca i muzičara, a ne u tehnologiju. Producent Kevin Valas (Kevin Wallace) procenjuje da će za "hibrid teksta, muzike, spektakla i fizičkog teatra" biti potrebno izdvojiti 27 miliona kanadskih dolara. Valas ističe da neće biti Hobita koji plešu i pevaju, a da će se muzika oslanjati na etničku tradiciju. Inače, muziku komponuje A. R. Rahman, Bolivudski filmski kompozitor, zajedno sa finskom grupom Varttina.

 

Prvobitno je bilo zamišljeno da mjuzikl bude premijerno izveden u Londonu, ali su pozorišta u britanskoj prestonici prepuna hit mjuziklima kao što su "The Producers" i "Mary Poppins", tako da su se producenti odlučili za Toronto.

 

Filmski reditelj Piter Džekson (Peter Jackson) snimao je trilogiju "Gospodar prstenova" 10 godina. Producenti na mjuziklu rade već 4 godine i nadaju se da će se nakon Toronta i Londona mjuzikl naći i na Brodveju.


 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement