Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Jovan Gvero: Dribling na vlažnom terenu

 

Još jedna vožnjata

 

ImageUrbane legende ili legende kao takve su:
1. Izlizana ču-pri da je nekad neko, ili više njih, šatro napravio čudo koje realno nije moguće.
2. Shema za operativnu upotrebu u polivalentnom smislu.
3. Član ili posebno odabrana persona od strane Centralne otadžbinske direkcije kompanije Dirty records.
4. U svim gore navedenim slučajevima legende traju a dok...
Odgovor dragoj prijateljici, legendi grada Beograda i šire, te personi koja je posedovala sve koje je htela, samo joj je jedan umakao.
Blog pressssssssssssssssssssssssssssssssonline/šta mislite o tome?

 

Žene vozači učestvuju ravnopravno sa ružnijim polom u saobraćaju? Kako se ta pojava kao i sve ostale tumače od slučaja do slučaja, evo izvoda iz statistike koju je u istraživanju za tvrtku Dirty records iz Nakonda uradila iskusna novinarka Fatima Šipuracković.

 

Fatima Šipuracković (u daljem tekstu F.Š.): Akademiče Mečkoviću, kako žene voze?

 

Akademik Mečković (u daljem tekstu A.M., poznati književnik i čovek u čijem opusu je često zastupljena žena), mada nije stručnjak za saobraćaj, kao iz topa: Žene se ćeraju one se ne voze! Ćeranje žena je birićet kojim na polzu narodu darivamo đecu. Ćeranje žena je ćeralica koja iskonski nagoni na Ćeraklion, prapostojbinu ćeranja.

 

F.Š.: Ko je udario kamen temeljac Ćerakliona?

 

A.M.: Srbi i sam gospod bog! Oni su naćerujući istinu išćerali ženu a onda istu uzidali u temelje Ćerakliona, te Ćeraklion i danas vazda vlaži kao da je sad omamljen...

 

F.Š.: Gospođice Frida (Frida Torbarina poznata aktivistkinja ženskih pokreta, arhitekta), vaše mišljenje o poziciji žene vozača?

 

F.T.: Diskriminacija žena u saobraćaju možda je najeklatantniji primer pozicija žene sada i ovde. Odnos ostalih vozača i učesnika u saobraćaju je višestruko potcenjivački. Svaka žena koja se kojim slučajem zaposli kao vozačica u javnom saobraćaju, postaje predmet medijske egzotike ravne mladunčetu belog medveda u tropskim zemljama. U većini porodica žene voze samo ako imaju svoj automobil ili ako je muški deo obitelji utučen ili sprečen nekim smrtnim slučajem. Presing na žene kao seksualni objekt i mlado telo sprečava bilo kakvu emancipaciju i artikulaciju učešća žena ravnopravno u saobraćaju. Naravno, mnogi pokazatelji idu u prilog da je žena manje frustrirana u saobraćaju od muškaraca i blagovremenija u ispravnim odlukama. Međutim, svaka žena u frekventnom saobraćaju izložena je pritisku ostalih učesnika: brzina, mimika, trubljenje... da prosto nije moguće realno sagledati poziciju žena vozača. O učešću žena u sportskim trkama nije potrebno ni trošiti reči.

 

F.Š.: Gospodine Gveroksimoviću, kako žene voze?

 

G.G.: Mislim, one ga baš zi-vo. Evo, na primer, mala Tanja me je uvek upozoravala da pre žnje-vo odradi posao ali da je ne navučam na bus!

 

F.Š.: Kako to mislite da je ne navučete na bus?

 

G.G.: Je li, bre, za koga ti diš-ra? Da nis i ti, bre, od onih udruga?

 

F.Š.: A-a, a-a. Ma, ja to više figurativno!

 

G.G.: Mislim, moj-ne da me posle po d-gra prozivaju za moju spiku? Mala Tanja luda, bre, za žnjom-vo! Pre nego što joj dam lan-vo, tamo u Sremčici, ja je dam da me sa-si, ali se desi da dok ona radi, ispred nas zi-vo gradski bus, pa joj se smeje ekipa iz le-ško. Ali te-bra kad završi, dam joj ključeve da ide na Mesec.

 

F.Š.: I kako vozi?

 

G.G.: Ma, otkud znam, ja dim-se u kafani, šu-fla kije-ra a ona zi-vo na poljančetu oko stadiona. Gde, bre, da je sti-pu u du-gra? Da mi ži-spr lamelu? Šiljata se-si, napućene sne-u su garant na dobrata žnjata-va. Kako uopšte sliš-mi da đemo-u kombinaciju? To se ceni! Samo lja-bu! Isključivo! Nego, že-mo da probamo...

 

F.Š.: Gospođo Jelena, kako žene voze?

 

G.J.: Žena ne vozi, ona je vožena! Muškarac koji poznaje žene zna u svakom momentu kojom se brzinom treba kretati. Nikad nema naglih pokreta i naglog kočenja. Sve klizi i uvek ima vremena za još dodatnih radnji.

 

F.Š.: A koja je to brzina?

 

G.J.: Brzina nije bitna, ona se podrazumeva. I u najvećoj brzini pravi muškarac ne vozi automobil već ženu, i više vremena posvećuje njoj nego saobraćaju. Žena je uvek statična a svet se kreće oko nje.

 

F.Š. (Telmi Radodajkić, jednoj od najpopularnijih manekenki modne agencije Dačija): Vi kao veoma visoka i dugonoga manekenka kako se snalazite za volanom?

 

T.R.: Pa, znaš, ovaj, ja, znaš, oslonim se na volan a noge gurnem nazat preko naslona!

 

F.Š.: A to! Ne, nego sam mislila kako noge, kolena?

 

T.R.: Sve češće i ne ulazimo u kola, to završimo u garderobi ili se ja oslonim na haubu. Ima raznih slučajeva? Uglavnom, više volim kad je motor hladan.

 

F.Š.: A vožnja?

 

T.R.: Taj što me je obučavao je totalni kreten. Non-stop me je zvao na časove ali ja uglavnom nisam vozila. Posle sam ušla u posao pa mi je on sredio dozvolu i sad me smara. Mislim, vožnja je OK.

 

F.Š.: Majstor Đole, kako žene voze?

 

M.Đ.: Ajde i' jebi, voze bolje od muškaraca! Eno ona budala, matorog Drlje sin, slupo "audija" iz čista mira. Kaže nije video? Pa đe si gledo, izeš mi čondru! Razvalio pet auta i ućero "audija" u market. Eno Drlje čupa kosu s glave. Treba to platiti! A ona mala Natalija vozi brate, usta je jebem, ja bih joj dao svaka kola. Lakše ti je š njom se voziti, nego sa bilo kojim profesionalcem. I dotera auto ovde, parkira, baci ključeve i ode, usta je jebem. Kaže: "Majstor Đole, ulickaj, našpanuj, natankaj ga da se sjaji ko pasja muda." A, mislim se, usjajila bi ti se guzica kad bi ti ga Đole surdukno! Ma d' umreš. A mala đavo, vozi ga brate ko da je Sena! A ima tu i gospođa Mila, isto stari vozač, nikad nije auto ogrebala. Ona onom svom smotulu ne da ključeve da pogleda. A i on je, brate! Ide ulicom i računa nešto. Šta računa, jebo...

 

F.Š.: Hvala, majstor Đole.

 

F.Š.: Mislim, kako vi, evo na kraju da pitam i to, ma znaš Quentine, pravimo anketu o ženama u saobraćaju? (Quentin Guverikson, play NBA momčadi Nakondo Badgersa)

 

Q.G.: Prepune tribine, frenetično navijanje i nošeni na talasu želje za pobedom omogućio nam je da anuliramo prednost protivnika. Ja inače sve podržavam, za mene nema loše muzike! Jednostavno sve slušam a u kafani zna se: narodnjaci. A to, nisam ja stručnjak, mislim, jednostavno, poštujem...

 

F.Š.: Quentine, srećo, kako ti je tata? O'š li igrat za nas ili za Argentinu?

 

F.Š.: Gospodine Đani, Vi kao iskusan lisac, šta mislite o ženama vozačima? (Đani Pocepo, bivši višestruki pobednik automobilskih trka, legenda Ušća, Grobnika, Preluke, Kotora i Bataje...)

 

Đ.P.: Ja si štujem dame kak voze. Ne mrem si razlikovat ak imaš danf si imaš. Ak ne, ne. Kak se neki jureju cestom? Pa to je tak smješno. Stavi si broj i pođi na utrku a cestu si ostavi. Dama je za fini rukoljub i za nježnu vožnju, a tak kak se ovde tretira? Isuse, pa ovde se još udaraju kamenjem u glavu. Kužiš!

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement