Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Milena Minja Bogavac, DMS: Mala Kim

 

Uzmi ovo pivo, da ti ga ne bih razbila o glavu

 

beerSTA TE BOLI QRAC ZA BEND, tako mi piše Nik. Obrišem taj sms. Možda bih nešto i odgovorila da imam kredita. Ali, već tri dana sam u kazni... "Tako će i ostati, mlada damo, dok ne popraviš svoje ocene i ne izgradiš radne navike." To je rekao ćale. Nisam mu ništa odgovorila. Samo sam malo plakala. U principu, mislila sam da će biti veća frka. Ali nije bila. Nisu mi preturali po sobi, ne znaju za gudru, ni za pljuge, samo za bežanje s časova i ocene. Pa šta? Šta ja imam s tim što je Bambin otac kompleksaš i budala? Tata, ti bar znaš šta je nasilje u porodici. Uostalom, te noći kad se ona nije vratila kući, ja sam došla u devet. Je l' tako? Tako. Bio je film sa Džulijom, mama, sećaš se?… A engleski ću da popravim, do kraja nedelje, that's 4 sure. Nisam dobila keca na znanje, nego zbog WU-TANGA... Zbog čega?

 

Kako zbog čega? Zbog kape WU-TENGA! Teacherka je pegla, lepo sam joj rekla: "Neću da je skinem, makar letela sa časa." Ona besno pogleda i zaključi mi asa.

 

High scool rime, a? Važi. A Bambi ni danas nije došla u školu. Sabina je srela na trafici i pitala za mene. Ma ne Bambi, nego Sabina. Sabina je pitala za mene, čuješ? ... A Bambi joj rekla da su joj mama i tata zabranili da se druuuuži sa mnom, ali da to nju baaaaš brigaaa jer sam ja njena praaava drugarica. Još jednom: važi. "Prava drugarica." To vam je, ako niste znali, drugarica kojoj se iza leđa dopisujete s dečkom koji joj se sviđa. A i dečko... Onaj glupi Velja. On se meni u stvari nije ni sviđao, samo mi je bilo zanimljivo što je stariji i što je vođa navijača... A i to što je vođa. Frakcija: Red Debils. Kad ih dvojica ne dođe na tekmu, 50% ekipe im je i dalje tu. Sine, frakcija mu ko moja porodica. Keva, ćale, buraz i ja da se skupimo, i baba da uleti - jebali bi im kevu. Mislim, brojčano, kapiraš? ... Ozbiljno razmišljam da i ja postanem vođa, kad izađem iz kazne. Keve mi. Ne zbog fudbala, nego zbog fajta. Da zakažem Red Debilsima čuku u parkiću, hahaha. ... Zezam se. Ali za Velju se ne zezam. I za Red Debilse. Njih stvarno ima četvorica. I on se meni stvarno ne sviđa. Jasno? Jasno.

 

Dolazim iz škole, moji nisu tu. Javim se ćaletu, s fiksnog na mobilni, da vidi da sam došla kući, i kažem da idem samo do Ćure po svesku... Ćura je štreber, tu iz ulice. Nikad se nisam družila s njim. Ali, uvek ga cimam kad mi nešto treba. On kreten, cvikeraš, posle priča da smo mi ortaci iz kraja... A u osnovnoj smo ga zvali PC. Posle su mene prozvali - Skener, što sam sve od njega prepisivala. I tako ćale meni kaže: "OK, nemoj dugo." ... Odmah se sjurim kod Nika. Upadam u garažu, sva happy, i vrištim: "Maaalaa Kim iz in da haaus!!!" ... Pogledam, a tamo Velja. Sam. Rola buksnu. " 'De si, Mala?" ... Gde je Nik, pitam. "Otiš'o po pivo, sad će da dođe..." OK, onda. Svratiću kasnije. Krenem da izađem, a Velja: "Gde ćeš, sedi pet minuta, nismo se videli čudo vremena." Nismo se videli, kažem mu nadrkano, od kad me je tvoja riba uvalila u sranja zbog kojih ne mogu da izlazim. "Koja riba", pita on. Pa... Neda. "Koja Neda? Nije mi to riba." ... Ja kažem: ”Bambi." "Aaa... ona tvoja drugarica?" Nije mi to drugarica.

 

Ćutimo, gledamo se. On pita: " Šta ima novo?"

 

Nemoj ti meni ovo-ono, šta je novo, kad si govno...

 

Zapamtim te rime, ali ništa ne kažem. U stvari, kažem, baš to. Kažem: "Ništa." Nema ništa. "Kakva sranja", pita on. Kakva? Kaže: "Malo pre si pominjala neka sranja." ... Ah, to. Slušaj, luzeru. Nisi ti meni ni ćale ni psihijatar da ti se poveravam, 'naš." "Vidi jeee... Šta se odmah kurčiš, Kim? Samo se kurčiš." ... A ti mi se skini s kurca, odgovorim. Velja me pogleda. Srolao je džoint. Pali ga. Puši, sve vreme tako ćuti i gleda me. Doda mi dž. Neću, ali uzimam. Ne znam što. Što mi je nekako glupo sve to, situacija, on i ja, i... Razumeš? Krenem rukom, on me uhvati za ruku i povuče. Skroz me ovako povuče, kod sebe. U krilo. Šš... Šta to radiš?... Kaže: "Gledam te, nešto. Slatka si kad pocrveniš." ... Brzo se pomerim od njega. Idi u kurac, Veljo. Tako mu kažem. On se smeje. Tek tad provalim da mi je u ruci sprava. Vrata se otvore. I uđe Nik... Nik kaže: "Mala!", krene da se pozdravi. Ja mu gurnem glupi džoint u ruku... I bez "ćao!" , bez "idem" ... samo izjurim na ulicu.

 

Više ne vidim jasno, i u ušima mi zuji, dok se ne vrate moji, treba da sam na bugaji, ali - trčim niz ulicu, i nestajem u rulji, kao da me neko juri, žurim, zažmurim... u glavi vrtim isti film, mada ne znam šta bih s njim, kao da se nije desilo, i kao da je trip, čujem sirenu, zastajem i tip što vozi džip, koči, pazi da me ne zgazi, izvinjavam se, prolazim...

 

Na trafici kupim jedno pivo. Malo, samo za sebe, i sama, skroz sama, odem u parkić. ... A ceo dan je bilo neko shit vreme. I taman kad sam htela da se zavučem u onu kućicu, znaš, što je zovemo kučkica, odjednom se pojavi sunce. Kunem ti se! ... Ko u filmu sa Džulijom Roberts. Sednem na klupu. Izvadim iz ranca Ćurinu svesku za engleski, što sam je uzela još pre dva dana i što sam je strpala da mi se nađe, ako ćale provali da sam bila kod Nika. Kapiraš? ... I uzmem olovku. I prvo sam htela samo da zapišem one rime sa prelaza... I nisam htela da mu ižvrljam celu svesku. Htela sam samo jednu stranu... dve, tri, četiri... Ne možeš da veruješ. Kao na nekoj dobroj gudri, sve je počelo da mi se rimuje. OK, znam da nisu sve rime bile dobre, ali da mi je tada neko rekao, mogla bih da nađem rimu i za ... kaladont... ne, dobro, ajde to je lako... Za lajmet! Za Popokatepetl! ... Za šta hoćeš. Ceo, ceo svet je odjednom mogao da se rimuje. I čula sam matrice u glavi, kad ti kažem. I tačno... Tačno sam znala kako treba da zvuči moja prva stvar. Koooja stvaar! ... Šta bend? Kakav bend? Ne treba mi nikakav bend! Solo. Ja. Sama...

 

Đuka, slušaj care, nemam pare, ali imam stvar. tvoj burazer ispao bi drugar, i još veći car, kad bi bio takav šmeker da mi odradi na ler, bar tu prvu stvar za album, biće bum, biću fer... Kada budem super star BG MC scene, svima pričaću koliko si uradio za mene...

 

Tako ću da kažem Đuki. A ako ponovo krene da me zavlači... onda...

 

Onda, idem kod tvog brata. Da mu pokucam na vrata, vrata studija. Mala Kim, to sam ja. Rime su mi manija. Treba mi matrica, jer sam maloletnica, i svako me zajebava, i niko me ne kapira, i sve me strašno nervira, grad je prepun pedera, i čak i gudra kreće da me smara.

 

Razumeš? ... Više nisam ni pisala. Samo na šta god da pomislim, to se rimovalo.
Kući sam stigla pre mojih. Tu mi je bio samo brat. "Gde si ti do sad, Kristina, ti si kažnjena." ... Ako ne kažeš kevi i ćaletu, daću ti pivo. "Odakle ti pivo", pita me Vlada. Odakle mi? ... Kupila na trafici. Htela sam da ga popijem, ali sam zaboravila. "Je li, Kristina, je l' se ti drogiraš? "... Alo? TV Pink, da li se čujemo?! ... Uzmi ovo pivo, da ti ga ne bih razbila o glavu. "Ti si potpuno poludela." ... Umesto da mu odgovorim, setim se onog grafita ispisanog na nadvožnjaku u kraju. KO OVDE NIJE POLUDEO, STVARNO NIJE NORMALAN. ... Zalupim vrata od sobe, i puknem od smeha. ... Brate, koji dan!

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement