RecenzijeKoncertiTop&VestiPrijateljiRetroRazgovor
 
Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

LOW, Ampere - Minhen, 23. maj 2007.

 

ImageDošao sam direktno s posla. Na koncert. Metroom. Jeo kod Turčina. Dao mu 2x2 evra. On ih ubacio u kasu, nije ni pogledao. Žalio se njegovom kolegi, jer jedan kebab za ponijeti košta 3 evra. Vratio mi evro. Cijelo vrijeme nisam skidao slušalice. Great Lake Swimmers (Ongiara).

 

Dok sam pretrčavao ulicu na vrlo opasnom mjestu, razmišljao sam kako je Marvin Gaye po 6h masturbirao, pre nego bi ušao u studio. Da nasnimi vokale. Will Oldham se za vreme snimanja albuma Joya penjao sprat više, vodio ljubav sa tadašnjom devojkom. O Pameli i Morrisonu. Drugi put, ili nijednom. Poenta? Kod njih se ne oseti taj rad u ruke. What's Going On, je ploča nad pločama. Masturbirajte kod kuće, vreme u studiju je skupo.

 

Ušao sam oko 20.15. Desetak ljudi raspoređeno po najmračnijim uglovima sale koja prima 250 ljudi, disalo je tiho. Na razglasu su išli Cardigansi i Martha Wainwright.

 

Kad se laserska igla približila kraju drugog diska, na binu visoku šezdesetak centimetara, popeo se dugokosi Indijanac visok metar i šezdesetak centimetara. Prvu pesmu otpjevao je jako i visoko. Uvjerljivo. Ostatak repertoara je otpjevao samo jako i visoko. Zove se... Sad ću da potražim na Googleu... Nisam našao. Ako ikad sretnete malog Indijanca duge kose, sa gitarom pod rukom, e to je on.

 

Sala se napunila nepostojećim dimom, pušači su se tresli. Na ulazu smo obavješteni da nema pušenja. Tj. zamoljeni. Odavno me niko ništa nije zamolio.

 

Par minuta pošto je Indijanac ispario, na binu se popeo nepoznati muškarac, pretpostavljao sam da je to bend Fog, pogrešno. To je bio novi basista, nasljednik Zaka Selija. Ubrzo su stigli i moji drugovi. Jedan zaljubljeni par. Nisu se puno ljubili, biće im lijepa djeca. Mladi doktoranti.

 

Alan Sparhawk je uključio novu Gibson SG gitaru u pojačalo, ispremještao utikače na razvodnoj kutijici. Zapjevao.

 

Čak su mi se i pjesme sa Drums and Guns svidjele. Razmišljao sam o jednoj pjesmi koju volim. Da li se ono zvala March ili September ili November? Zove se July. I odlično su je odsvirali. Alan je pomogao novopečenom basisti da je odbasira do kraja.

 

Supruga Mimi Parker svom setu je dodala još jedan snare-doboš i još jedan crash cymbal. Nedostaju još bass drum i štokrlica. Peva izvanredno, u više navrata sam pomislio na Emmylou Harris i Jadranku-Što-te-nema-Stojaković.

 

Do kraja koncerta sam bio u dilemi da li da kupim plavu ili smeđu majicu. Na kraju sam kupio smeđu, plave su već bile rasprodane.

 

Nebom su letjeli stelarci. Vratio sam se kući, okupao, sprao znoj. Zaspao ko top. Na H7. Mogu ja ovo mnogo bolje da napišem, ali neću.

 

Autor: LostInMusic

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement