Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Tomislav Marković: Apsurdistan za početnike (20)

 

Vesti iz daleke budućnosti

 

ImageS Milom ili silom: Uprkos tome što 138-ogodišnji Milo Đukanović već 5 godina živi poput biljke na aparatima, Glavni odbor DPS-a je odlučio da ga po 17. put postavi na mesto premijera crnogorske Vlade. "Šta možemo kad se u poslednjih 100 godina nije pojavio niko bolji", kažu u DPS-u, a ministri najavljuju da će vezu sa novim premijerom održavati telepatskim putem.

 

Nedođija nema alternativu: Premijer Srbije Vojislav Koštunica po 38. put je odbio da potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom. "Evropska unija želi da nas navuče na tanak led, mi potpišemo sporazum, a oni nam otmu Nedođiju, neotuđivi deo Srbije koji čini tačno 15 odsto naše duše slovenske. Nedođija je srce Srbije i temelj našeg identiteta. To je sveta zemlja na kojoj se još pre pamtiveka slavni srpski vitez Petar Pan u borbi protiv brojno nadmoćnije turske vojske predvođene sultanom kapetanom Kukom opredelio za carstvo nebesko. Svaka srpska beba se rađa sa Nedođijom u mislima i zato - nema povlačenja, nema predaje", prkosno i neodustajno poručuje premijer Koštunica iz svog kabineta, zagledan u večnost.

 

Pet minuta slave: U želji da pomogne građanima da izađu iz anonimnosti, Bezbednosno dezinformativna agencija pokrenula je akciju "Neka vas čuju". Građanima će u okviru akcije biti instalirani prislušni uređaji u kuće i stanove, a žiri sačinjen od iskusnih doušnika izabraće najzanimljivije kućne dijaloge koje će emitovati u emisiji "Pozorište u kući" na prvom programu Radio Bastilje.

 

Roboti vs. Rđa Zlopogleđa: Udruženje nezavisnih balkanskih robota "R2D2" zahteva od Unije poslodavaca nabavku službenih kišobrana koji bi robotima garantovali zaštitu od rđe i veću bezbednost na putu od kuće do posla.

 

Dekret o disanju na slamčicu: Doživotni predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je "Dekret o disanju na slamčicu" kojim se zabranjuje trošenje svetog srpskog vazduha sledećim kategorijama stanovništva: opozicionarima, borcima za ljudska prava, ženama koje imaju preko 30 godina a još nisu rodile bar petoro Srpčadi, homoseksualcima, osobama za koje se utvrdi da znaju još neki strani jezik osim obaveznog ruskog, korisnicima Interneta, članovima biblioteke koji ne pozajmljuju bar 10 knjiga Vojislava Šešelja godišnje, mladima koji nisu članovi nijedne od sledećih vaspitnih organizacija: Obraz-đon, Nacionalni stroj, Zveri srpske - Pokret za čeljusti, Sveti Mladić Filosof, Vučićjugend i Garda cara Lazara; punoletnim muškarcima koji nisu učestvovali bar u jednom oslobodilačkom pohodu na susedne zemlje, stranim plaćenicima koji zarađuju više od 5 evra mesečno, navijačima koji ne pevaju srpsku himnu "Nož, žica, Srebrenica" na fudbalskim utakmicama i ljudima koji žive punim plućima. Nadležnim organima je naloženo da sve izgrednike po kratkom postupku proteraju u bezvazdušni prostor.

 

Manifest pijanizma: Članovi Društva za zaštitu prirodnih nepogoda "Orkan" izveli su na Trgu Crven-bana Jelačića performans "Bura u čaši votke", umetnički hibrid nastao pelcovanjem Šekspirove "Bure" na "Alkohole" Gijoma Apolinera.

 

Love a ulovljeni: Psihijatrijska klinika "Doktor Dulitl" iz Sarajeva sklopila je ugovor o bilateralnoj saradnji sa Lovačkim društvom "Jelenče". Pacijenti koji pate od manije gonjenja biće prebačeni u lovišta gde će igrati ulogu divljači, i tako biti podvrgnuti najmodernijoj metodi lečenja poznatoj pod imenom "klin se klinom izbija".

 

Doviđenja do obaveštenja: Obaveštavaju se stanari ulice Velikog Brata da, zbog kvara na mreži prislušnih uređaja, danas mogu upražnjavati slobodu govora od 15 do 17 časova. Stanari ulice doktora Mengelea, zbog kvara na električnoj mreži, sutra neće moći da koriste opremu za elektrošokove i električne stolice u periodu od 9 do 11 časova.

 

Photo: izvor www.rferl.org

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement