RecenzijeKoncertiTop&VestiPrijateljiRetroRazgovor
 
Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Man Man - Rabbit Habits (ANTI-)

 

ImageFiladelfijska kabaretska banda nedavno se oglasila, novim, trećim po redu albumom. Nakon odličnog Six Demon Bag iz 2006, bend je promenio izdavačku kuću i sad izdaje za eklektični ANTI-, etiketu-sestricu nesrećnog Epitapha- čeda najpoznatijeg "pank"-biznismena Breta Gurevica.

 

No, to je u stvari nebitno, bacimo se na muziku - Man Man na Rabbit Habits (što je pretpostavljam aluzija na intimnu praksu) uspešno izvršavaju misiju pakovanja njihovog sumanutog vejtsbifhartovskog miksa cirkusko-vašarske provenijencije u konvencionalniji format pop pesme.

 

Starinska ritam sekcija premazana je orijentalnim bojama raznolikog instrumentarijuma, a pevač Honus Honus svojim raspuknutim glasom prosipa žuč svuda unaokolo. Iskričave i pocupkivačke Ballad of Butter Beans, Harpoon Fever i Easy Eats or Dirty Doctor Galapagos svoj kontrapunkt imaju u šansonjerskijim komadima Doo Right, Poor Jackie, naslovnoj numeri i završnoj Whalebones. U oba prikazana lica, benda je podjednako prepoznatljiv, neponovljiv i šarolik, nesvodiv na očigledne uzore.

 

Najveći paradoks ove ploče, ujedno i njena najveća vrednost, ogleda se u tome što je Rabbit Habits rafinirana pop ploča na kojoj nema pop muzike. Ali ima zaraznih pesama i neodoljivih melodija... I to je najbitnije.

 

Autor: Marko Nikolić

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement