Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Minja Bogavac, DMS:  Mala Kim

 

Najcool riba u školi

 

bad shirtStojim u školskom sa Sabinom, kad vidiš na kapiju ulazi Bambi. Iskezi se, krene prema nama, a ja joj samo okrenem leđa. Kažem Sabini: "Idemo, neću ni da se javljam ovoj prodavnici." Nisam ni pogledala u nju više. Sela sam sama u zadnju klupu, a na mesto pored mene strpala ranac. Moj ranac. Znaš, ko u restoranu kad stave ono "rezervisano". E, tako... Da joj ni na pamet ne padne da mi opet uvali svoju guzicu. U klupu, ni u ekipu. A pošto nedelju dana nije dolazila u školu i pošto sam stigla celoj smeni da prepričam kako me je mala štreberka lagala... nisam rekla samo za Velju, nego i još ponešto za njene, i njenog ćaleta i... hm. Sad me baš zanima s kim će da se druži... Šta? Misliš da nije trebalo? ... Najbolje da nisam. Možda je to malo glupo, ali to su ustvari njene fore. Bambi. Da cmizdri pred pola škole i kuka, samo da bi bila u centru pažnje. Sve kao, ona je jadna, pa ima alergiju, pa njeni su strogi, pa su je provalili da beži sa solfeđa, pa ni ona ništa ne zna, a na kontrolnom redovno dobije pet. ... Vidi je samo, i taj njen outfit! Begi pantalone, duks sa tagom, a na ranac prišila "I love hip-hop." Super! ... Pitaj je za neku hip-hop stvar. Ajde, pitaj je. Nema pojma. Rekla bi ti da sluša "Bad Copy", ali samo kad je sama kod kuće, hehe. Mada, u stvari - šta me boli dupe?

 

Na odmoru samo prođem pored nje... Viknem Đuki, da me sačeka, imam nešto važno da mu kažem... I sad, dok prilazim Đuki, vidim kako me Bambi gleda... Ona njena faca: "trenutak pred plač". Eno joj njene drugarice. ... Gojkovićka i debela Brena. Nek se pegla s njima. Ja idem na pljugu.
Đuka me pita - imam rizlu? Imam. Aj se spušimo, ne mogu straight na matiš. ... Ne mogu ni ja, brate. Aj ne idemo na matiš uopšte. Kaže Đuka: "Brate, Kim, brate, ti si totalno luda." ... Mislim se, Đukiću, samo me gledaj. I tako, zapalim s mate sa Đukom... Bio do jaja gotivan dan, a ja baš dugo nisam duvala, tako da me tresnula šiza... Gde ćemo u školu, ovakvi, Đuka? Jebeš. Ajmo na Adu.

 

I evo nas... Na drugim tribinama, onim kod tobogana, pljujemo u dalj. Đuka ima specijalnu tehniku. Ovako namestiš jezik, kaže, pa samo štrcneš kroz zube... Pljunem... Pu... Koja vutra, brate... Oboje se valjamo od smeha. Zamisli samo da nas vidi Razredna. A Đuka kaže: "Ovo je edukativni program. Nastava u prirodi." Kaže: "Za jednu hoperku mnogo je važnije da zna da pljune kako treba, nego da uči polinome." ... Hoperku, kažeš? "Pa, hm... da." ... Slušaj, Đuka... Ja sam nešto mislila. Ono sa Bambi, i sa bendom, i cela ta priča, znaš? ... Da... E, to je sranje. Mislim, ja nemam neki ne znam kakav glas, ali dobro bacam rime... iiiii, imam tonu tekstova, svuda ih pišem. iiii ... Nik i ta ekipa? Znaš? ... "Znam, brate ." ... E, oni mi kažu da nisam loša uopšte. Da su mi rime malo dečije, i da imam još da radim, ali da nisam loša. Samo, znaš... to što ja radim, to nije pravi hip-hop. Nemam matrice, i nemam pojma kako se prave. I onda, pre, kad smo te Bambi i ja smarale, za tvog brata, znaš? ... "Znam, Kim." ... E, pa nije uopšte bilo lepo što si nas onako zavuko. Odakle meni sto jura?! To uopšte nije cool. I tako pola domaćih repera sve snima na gajbi... Znaš i sam...

 

"Znaš šta, Kim? ", kaže Đuka, "Ja imam sound forge u kompu, i imam jedan razdrkan mic bugaji. Mislim, moj brat je profi, znaš ko je moj brat... Ali, ja se nekad sam zezam, kao malo produciram, i to... Moj buraz kaže da nemam pojma, ali ako ti hoćeš da čuješ... " "Šta da čujem?!" ... "Pa, te moje matrice. To sranje." Sranje? ... "Mislio sam, Kim... Možda bi mogli ti i ja..." Da radimo zajedno? ... "Ne" , kaže Đuka, "Nego da se karamo." ... Idi u pičku materinu, znaš?!... Zavalim ga rancem u glavu. "Aaaaa! Budalo, lepo sam te pitao... A! Zajebavam se..." Nemoj da se zajebavaš, ozbiljno pričamo, pičko jedna, je l' ti jasno?! ...

 

"Čekaj, Kim, čekaj... Luđa si od struje." ... Tek ćeš ti da vidiš šta je struja, pizdo jedna, pizdinska, sve vreme me zavlačiš, a od početka imaš svoje mrtve matrice, i mikrofon, i taj... Sound forge, ili whatever!" Pa, ne znam. Kad si uvek tako nardkana." ... Kako to misliš : nadrkana? ... "Pa, ne znam. Pre nekoliko dana, baš sam sedeo sa Lazom i ... I nešto smo cirkali, i kao pričali ko je najbolja riba u školi." ... Sabina. ... "Ne znam. Ja sam rekao da si meni ti." ... Ja?! ... Vidiš Đuku, stao u gard. Valjda čeka da ga zavalim. "Stani, stani, stani, nemoj odmah da se drkaš. Mislio sam ovako: skroz si cool, i pametna si, i ne foliraš se, imaš svoj fazon, i svoju ekipu i ... Samo što tebe niko ne bi smeo da startuje." ... Šta ti to meni pričaš, bre budalo?! ... "Ozbiljno ti kažem. Evo vidiš, i sad to radiš." ... Šta radim? Šta sereš? "Kako šta radiš? Upravo sam ti rekao da si najcool riba u školi, a ti me napušavaš." ... Stvarno, jebote. Meni niko nikad nije rekao da sam ... najcool riba u školi. Hm. Naročito ne ovaj Đuka, na kog se loži cela smena. Ja izgleda stvarno ne umem da se ponašam? ... I sad, kapiram da bi trebalo da kažem nešto, nešto što nije: "Ne seri Đuka, pederu, mamu ti jebem..." Gotovo. Već sam rekla.
"To ti kažem", kaže Đuka ... Da. Iz... izvini. U stvari, mi nikad nismo ovako pričali, i uopšte nisam znala... Mislim, mislila sam da si ti totalni kreten... "Ja kreten?! Ja kreten?! Narezao sam ti šest čuki hip-hopa na empetrpojci?!" ... Uuuu, what the fuck! A kad sam te pitala da radimo stvar, tražio si mi keš. Čko! "Nisi pitala mene, Kim. Pitala si za mog burazera. I nisi pitala za sebe, nego za tebe i malu Bambi, koja je psihopata, i koje se ja plašim!" ... Ovaj se plaši Bambi? ... "Šta, ti kao ne znaš?" ... Šta? Još ću da čujem i da je Bambi masovni ubica, ili šta? ... "Ako ne znaš, nema veze." ... Šta sad? Reci! Već si reko. "Ja i Bambi smo bili u nekoj šemi... Mislim, tajno. Ali, posle mi se zgadila. Imao sam tad devojku, i nisam hteo više da se viđamo, a ona me je zvala telefonom trista puta, i slala mi neka pisma." Neverica! ... Izgleda sad kao da ta mala sve vreme ima neki tajni život, a da ja jedina mislim kako je ona Barbika za jugoistočnu Evropu... Nismo počeli da pričamo o Bambi, Đuka. "Nismo. Neću ni da pričam o tome. Ortaci?!" Ortaci. "Radimo stvar?" ... Radimo stvar! Aaaa! Jedva čekam. "Vidi ovako, Kim: Laza super repuje. Ja sam sjeban, ali znam da radim muziku. Malo znam. Ajde da napravimo stvar, nas troje, da vidimo kako nam ide i... ako bude OK, da se uozbiljimo. Ja bih mogao da nađem ko će to da nam pusti, preko brata..." Đuka? To što si sad rekao... "Da?" ... To je najcool stvar koju sam čula u životu. "Ti si cool. Jedva čekam da javim Lazi." ... Šta da mu javiš? ... Đuka već kuca poruku. "Da smo postali srpska Junior mafija, jebote! Imamo čak i Malu Kim." ...

 

Junior Mafija. Mnogo dobra akcija. Više-manje, sve je dosad bilo sranje, moje hejtersko ponašanje, gudriranje i blejanje sa dripcima iz kraja. Kraj. Prestaje. I postajem do jaja.

 

Što možda nisu neke rime... Ali, mogu i bolje. Mislim, ipak sam ja najcool chick u školi.

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement