RecenzijeKoncertiTop&VestiPrijateljiRetroRazgovor
 
Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Tears Run Rings - Always, Sometimes, Seldom, Never (Clairecords, 2008)

 

ImageTears Run Rings je ne samo jedna upečatljiva skladba Marka Almonda, već i niz reči sa (po)taman priželjkivanom mericom patosa da je usvoje ljudi koji su se poželeli recikliranja "paint-by-numbers" dreampopa, shoegazea i takvih gitaroških gibanja devedesetih u (tada još) muzički Velikoj Britaniji. Hvalospevi amerikanske štampe za TRR su uobičajeno preterani, ali ovde ima materijala koji nas primorava da se osetimo nekako prisno i ubedi na još poneko preslušavanje.

 

Naizgled skupljeni s koca i konopca po Bušovoj "Ameriki", umjesto dugih razgovora o ceni nafte, Obaminim školskim danima i Hilarinim pms/sms danima, rešili su da sednu i prosviraju. Iako ponekad zvuče tako da bi ih u danu sa velikim procentom zlovolje u svojim venama Manitu_NBG na pročelju žirija sa gitarijade dobrano postrojio i okvalifikovao kao tribute bend, bez sve šale se mora sačuvati pozor i odvojiti ubuduće uho za sanjolike tonove koji se probijaju ispod još uvek stisnutih baraža. No, ako neko bude pitao, preporučite ovaj album, TRR oke(j) sviraju ono čime su nas iz nedelje u nedelje onomad topili Slowdive, Pale Saints, MBV, Ride i (pre)ostali. Naravno, sadržaj još nije na etaži adekvatnoj da pruži zaklon od nečega, ali očito da "ima-nešto" u ovom komadu što se polusvesno transgeneracijski prenosi bez stida i bez multikorporativnog išibavanja i priteravanja.

 

Ovde, u našoj domovini, album je idealan za slušanje umesto slušanja/gledanja političkih i kojekakih slično-povezanih amoralnih brljotina; jerbo konzumacija ove preporuke i adekvatni ambijent (šetnja, vožnja bicikla, gledanje u reku...) , a to znači gudbaj-klik na paklenskoj, Pandorinoj tv kutiji i treba to učiniti barem kao mali i početni napor na kreiranju sopstvenih života.

 

Autor: Mileta Okiljević

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement