RecenzijeKoncertiTop&VestiPrijateljiRetroRazgovor
 
Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Prolyphic & Reanimator - The Ugly Truth (Strange Famous)

 

ImageUpoznavanju i saradnji emsija Prolyphica i didžeja Reanimatora, kumovao je niko drugi do Sage Francis, jedno od najpoznatijih imena drugojačijeg hip hopa u novom milenijumu. Reanimator je radio matrice za neke Francisove albume. Nakon tri godine vežbanja duet je izdao debi ploču za Francisovu etiketu Strange Famous.

 

Boljim poznavaocima hip hopa ne treba mnogo objašnjavati legat anticon. ekipe iz koje je Francis potekao. Može se reći da je duet didžeja i emsija nastavljač takve poetike - što za željne znanja znači odlične, pretežno organske matrice (sastavljene upotrebom semplova konvencionalnih instrumenata - žičanih, udaračkih, klavira & orgulja) preko kojih je prosut glas koji izgovara ono što mu je na srcu, dotičući pritom i neke vrlo intimne teme.

 

A kako bi drugačije i bilo moguće svrsishodno ostaviti trag u ovom žanru ako si bele kože, sem ako se ne foliraš? Prethodnih godina beležimo pravu invaziju belih emsijeva, Prolyphic je po stilu najbliži Atmosphereu, koji meni i nije među omiljenim kontrolerima mikrofona, jer je suviše patetičan i sjeban za moj ukus. Srećom, Prolyphic nije od te fele.
Iako je u samo nešto više od pola sata spakovano čak petnaest poletnih komada, Prolyphicu & Reanimatoru je i mali prostor dovoljan da vrate dobrano poljuljanu veru u hip hop trenutka. Uspešno je obrađena tema korporativnog homicida žanra u pesmama Artist Goes Pop i On The Side, dok se ostatak albuma račva u meditativnim rukavcima filosofske, životne i sociološke sadržine iz jednog ličnog, neretko melanholičnog ugla, bez klizanja u shizoidne ćorsokake.

 

Vrlo dobra ploča.

 

Autor: Marko Nikolić

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement