RecenzijeKoncertiTop&VestiPrijateljiRetroRazgovor
 
Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Christopher Hipgrave - Slow, With Pages Of Fluttering Interference (Low Point, 2010)

 

ImageSvako želi topao kućni ambijent, samo, šta (u)raditi kad etablirane strukture kao smernost/nužnost (!?) na pragu leden(ij)e zime sugerišu unapređenje kreacije i snalaženja po tom topiku? Manje razmaženi će se snaći i sa muzikom, tako da se topao (warm) ambi(j)ent može opraviti i kućnim slušanjem (home listening). Skoro kao preporuka sa bloga.

 

Darom da unutrašnje slike pretvori u vrlu i toplu muziku, Englez Christopher Hipgrave je jedan od poželjnijih za takva snalaženja. Hipgrave, ne svima znan i ne naširoko poznat, ali već dovoljno pedigriran (objavljivao za etikete Under The Spire i Home Normal), na svom trećem solo albumu "Slow, With Pages Of Fluttering Interference" tvori ambijentalnu muziku, pogodnu za (u)greja(va)nje, sa-skoro-očitim pucketanjem na kraju. Album je podeljen na tri dela, sa ukupno 17 naslova, što nije najbitnije, jer se ovde ništa nije otkidalo, te dugo odjekuje kao celina i kada istekne poslednji zapis. Na najboljim mestima Hipgrave dodiruje onu nesputanu protočnost kakvu propoveda William Basinski; znači, magija u najavi za onoga ko ima vreme da se u nju potopi...

 

Naravno, "Slow, With Pages Of Fluttering Interference" funkcioniše u svim pogodnim mizanscenima. Napomena: proveravati što je više moguće.

 

Autor: Mileta Okiljević

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement