RecenzijeKoncertiTop&VestiPrijateljiRetroRazgovor
 
Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Rafael Anton Irisarri - Reverie (mini-album, Immune 2010); The North Bend (room 40, 2010)

 

ImageRafael Anton Irisarri. Tim imenom mogu da zavaram prijatelja da mu govorim o članu ekipe sa Vuelte. No, korisnije je reći mu istinu da je to muzičar-sanjar iz Seattlea, čiji ambijenti oduševljavaju kritiku i one sa boljim razlogom (konzumente) već neko vreme (Daydreaming - Miasmah 2007; Hopes and Past Desires singl - Immune 2009). Uz to, RAI povremeno ponudi zavodljiv techno-ambient koktel kršten kao The Sight Below, miksturu minimalne tehno e(ste)tike Wolfganga Voighta (Gas) i razvučene eteričnosti Slowdive dream-popa.

 

ImageIrisarri je pod svojim imenom u 2010. godini realizovao dva naslova. Ploče Reverie i The North Bend, uprkos kratkom razmaku u izdavanju, različite su po konstituciji, motivaciji i finalizaciji. Reverie (EP) niže tri numere kao setu i čežnju kao nagoveštaj Irisarriejevih anti-racionalnih sklonosti, dok je The North Bend (Irrisarrijev debi album za Room 40 etiketu), na momente gotovo borbeno-rezignirana-kontemplacija na putu otrežnjenja - tamo gde, ne verujem da Rafael želi da stigne...

 

Oba naslova se mogu kombinovati za specijalne-i/li-ordinarne trenutke i prenose deo Seattle vlažnosti. Najvažnije, sve deluje kao domaća kišnica, ona koja pada upravo (tu)-(ovde) gde se ovi komadi slušaju.

 

Autor: Mileta Okiljević

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement