Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Milena Minja Bogavac, DMS: Mala Kim

 

Te stvari

 

stvariĐuka? Đuka je car. Keve mi moje. Kad sam prvi put ušla kod njega u sobu, nisam mogla da verujem. Zidovi celi u reperima. Sve čamuge sveta, i neki za koje nikad nisam čula... A još, ima i plakate od svakog domaćeg hip- hop certa. To mu brat daje, 'ladno. A s bratom, izgleda, nije baš nešto. Ovaj mu nikad ne daje da ulazi kod njega u studio. To je, u stvari, sklonište, taj studio, tu u zgradi gde žive. Njegov brat je iznajmio to sklonište i daje keš kućnom savetu. Sve je sam zaradio. Za mixetu, za gramofone. I izolaciju je uradio profi. Đuka me vodio tamo, ali tiću. To niko ne sme da zna. Đuka je ključeve tražio od predsednika kućnog saveta, nekog komunjare, dede, na kvarno. Rekao kako ga brat poslao, haha. Brat bi ga poslao u tri lepe da zna. Ali, sišli smo u studio, kad je Đukić Senior bio zauzet. ... Đuka stavio čašu na zid sobe... Znaš da tako možeš da prisluškuješ sve što se događa u drugoj sobi? ... E, pa tako smo provalili da se njegov brat i ta neka Nina... Nina se zove. Ninica Balerinica. Ona je drolja. Sa svima se jebe . Ne sa svima-svima, nego sa DJ-evima, razumeš? I kad smo čuli da je Nina došla kod njegovog brata, odmah smo strčali dole. U studio.

 

A Đukin brat je stvarno cool. I nije tačno što pričaju da je pička... Nik mi je jednom tako rekao: kako Đukići imaju tetku u Kanadi i kako ona Đukinom bratu šalje beatove. Iz Kanade... Kad sam to rekla Đuki, on se pokido od smeha. Kaže, imaju tetku, ali u Americi. Ne u Kanadi. I još mi je rekao da im tetka nije DJ nego da se udala tamo, za papire, za nekog izbeglicu, što je hteo da se oženi Srpkinjom. Zamisli! ... Karali se preko interneta, kad je ovde bio Milošević. ... I tip, taj iz Amerike, odlepio na njihovu tetku. Rekao joj: "Samo dođi, sve ću da ti dam!" Ona sad rodila i dete. Đuka ima sliku u kompu. I kaže, tetka im šalje programe. Originale. A ne beatove. Nego, znaš, ja uopšte ne kapiram te stvari - preko neta? Kako to? ... Nisam pitala Đuku. Mis'im, ipak mu je to tetka, razumeš...

 

Matrice? Super. Forge, i loops, i acid - to je glavno. Đuka zna da radi u svim tim programima. Ali, kad je trebalo da bacam rime, pred njim i Lazom, prvi put, malo sam se usrala. Iskreno ti kažem. Bilo bi mi lakše da sam im dala da pročitaju neku pesmu. "Princezu na zrnu bibera", na primer. Samo, jebi ga. To nije cool. I onda sam repovala. Ono moje, što sam bacala Niku, kad smo pričali o Velji... Znaš ono? ...

 

... fool cool, real G, ja i ti, sad bih htela, ali sutra neću znati šta sa tim, zato chill, čekaj sutra, da me pusti ova gudra, pa da opet budem mudra, pa da opet budem Kim, mala iz kraja, što se ne kara sa bilo kim, a luda je do jaja...

 

To mi se činilo kao OK strofa. Nik je uvek pričao da mi je to najbolja, jer je "nakurčena ali iskrena", tako je rekao... A ova dvojica, Đuka i Laza, oni su me gledali skroz ozbiljno. Đuka je kazao: "Nije loše!" a Laza da pitam Đoganija da me ubaci u svoj tinejdž bend. Tako sam izvalila da me Laza malo hejtuje. A? ... Malo više.

 

Pre neki dan to isto ispričam Sabini. Ona ćuti, pali pljugu, pa kaže : "Zato što te Đuka muva." ... ?! ... Sabina ima... Ima iskustva u tim stvarima. Tim stvarima. U prvoj godini je bila i sa Đukom i sa Lazom. Ali, ja ipak nekako ne verujem... Da - to. Za Lazu. To i Sabina kaže: Laza je ljubomoran. Samo što ona ne kaže da je to zbog toga što sam bolji MC od Laze. Ona kaže da je Laza "patološki vezan za Đuku" ... "Misliš da su pederi?" pitam je.

 

stvari"Ne kao da spavaju zajedno", kaže ona, "Ali uvek se lože na iste ribe. Klasična kompenzacija." ... Kompenzacija? ... Sabina inače ima običaj da priča ko profanka psihologije. U stvari, i kaže da će upisati psihologiju. A mi smo ove godine promenili tri psihologičarke, i, kunem ti se, sve tri su bile kučke. Ha. Sabina sama kaže: "Po toj generalizaciji, ja sam talenat." ... Zato što za nju cela škola priča da je kurva. Ja mislim da nije. Bila je s mojim bratom, godinu dana. I tako znam. Ona je OK. Samo, ima tog ćaleta. On baš mnogo pije. A mama joj je umrla, kad smo bili osmi. U stvari, tad je njen ćale i počeo da cirka. "Od tuge", kaže Sabina. Nije on ko Bambin tata, da je bije, ili tako nešto... Ali, skoro nikad nije kod kuće. I pošto nemaju nešto kinte, Sabina je - tako... Sama. A mnogo je lepa. Sabina. Nije u mom fazonu. Ona je sva... razumeš? Roze pantalonice, uske majčice, štikle, plava kosa... Ali je stvarno lepa. Sa Vladom, mojim bratom, se smuvala u "Bleji", pizzeriji, tu u kraju, gde je radila preko raspusta. Ja nju nisam gotivila, ranije. U školi, i to. Ćao-ćao. Ali, onda sam se nekako navikla. Znaš? Stalno nam je bila na gajbi. Tad su za nju u školi svi pričali da su spavali s njom. Samo to nije tačno. Sabina mi je jednom rekla. Ona je s Vladom izgubila nevinost. I, dok je bila sa Vladom, nismo se družile. Nekako je to meni bilo kretenski. Kao: družim se s Vladinom ribom?! Van mozga. Nego posle, kad je ona ostala trudna, bilo mi je mnogo žao. I nje, i Vlade. Morao da kaže mojima.... Pa, kako? On je tad tek bio upisao pravo, i odakle mu pare? Za to? Za... Abortus?!... Tako sam i ja saznala. Kad mu je tata dao keš. Nije hteo ni da priča s njim. A moja mama mu je zavalila takav šamar, da se okrenuo oko svoje ose. Keve mi. Nas nikad nisu tukli. Ni Vladu, ni mene. Tad je popio prvu šamarčinu, u životu. Mama je plakala, uveče. Sabina je isto. Plakala. Mama i ja smo išle sa njom, na kliniku. ... Stalno je povraćala. Sedele smo u nekom kafiću, tamo u Narodnog fronta, jer je trebalo da joj kažu krvnu grupu. A ona nije smela ništa da pije, ni da jede, taj dan... I stalno je trčala u WC, da povraća. Posle su je odveli iza nekih vrata... I bilo je grozno. Zagrlila sam mamu. I ona mene. Ništa mi nije rekla. A kad se posle Sabina pojavila, pa kad smo je dovezli našoj kući, i kad je zaspala, tek tad sam pričala sa mamom. O sexu. I kontracepciji, i tim... Tim. Stvarima. Odvratno. Ali ovo, keve mi, nikom nisam rekla. Nikad. I Sabina to zna. Jednom mi je kazala da me mnogo voli. Rekla je ovako: "Ti si meni kao sestra." A ja - budala! Ja sam mislila da je meni Bambi ko sestra. Naročito kad je Sabina raskinula s mojim bratom. On? Ne. On je i sad moli da se pomire. Ne pitam je što neće. Ne zanima me. To nije moj problem. Ali, kad po školi pričaju kako je kurva, Sabina, uvek popizdim. Jednom je i Bambi rekla tako nešto, kao : "Ova Sabina, droljetina..." Rekla sam joj samo: "Bambi umukni!"

 

Sad, od kad ne govorim s Bambi, u školi uglavnom blejim sa Đukom. Naravno, tu je i Laza. Na odmoru stojim sa Sabinom i Cecom. A Bambi - u učionici. Tri puta me zvala da razgovaramo. Nemamo o čemu, rekla sam joj. A onda je neki dan Velja došao kolima po nju, posle časova. Nije me video. Ja sam njega prepoznala po onom kršu od jugića. Ali, nisam mu se javila. Ni njoj kad je odlazila. Đuka kaže da mu je Bambi pušila. Puši ga, Đuka! - kažem mu ja. Bolje nam smisli ime za bend.

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement