RecenzijeKoncertiTop&VestiPrijateljiRetroRazgovor
 
Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Still Corners - Don't Fall In Love/Wish (The Great Pop Supplement, 2010)

 

ImageStill Corners je otpočeo oblikovanje svojih slušalaca 2008. godine EP-jem "Remember Pepper?", a dalje je pravio mravlje korake izbacujući škrto, ili brižljivo, singl po singl. Svih desetak snimljenih numera su sigurno pristanište za našu slabost na sanjive ženske vokale i, jednom rečju, pop.

 

U prvim sekundama slušanja pesme "Don't Fall In Love", kojom sam otkrila bend, očekivala sam da ću čuti glas Alison Šo (Alison Shaw), međutim ovaj nije delovao tako "dečije", ali je bio jednako umilan i lep. Uzdržaću se od daljih upoređivanja jer ovaj bend nije manjkavo ogledalo ikona "dream pop"-a već široka sinteza najsjajnijih niti filmske i muzičke istorije.

 

Prikvel ove londonske petorke je, čini se, bez pritvornosti, realnost izgrađena na temelju koji su izlile umetničke veličine poput Hičkoka, Vudija Alena, Enija Morikonea ili Nensi Sinatre, a iz tog zajedničkog rezervoara, i saživota, bend je napajao i svoje delo. Taj šarmantni fluid najvećih artističkih vrednosti prošlih vremena u kombinaciji sa svežinom njihovog stila i pristupa muzici čini ove ljude privlačno "staromodernim", ako mogu da upotrebim izraz Slobodana Tišme, i vrednim izdvajanja iz gomile.

 

Pogledajte video za "Wish" jer je pesma baš onako zamagljena i onostrana kako je tamo protumačeno. Preslušajte i prve stvari, koje su upošljavale nešto više gotičkih motiva pa ih uporedite sa "Endless Summer" ili "Eyes", nastalim krajem prošle godine. Odsustvo orgulja i veću lucidnost vidim kao zrelost, iako ne pravim razliku u kvalitetu. Oni eksperimentišu i nikuda ne žure.

 

Poslednji naveden par pesama, zajedno sa ovim "singlom-prekretnicom", je moguće besplatno preuzeti sa bendovih internetskih stranica, a u najavi je i izdavanje LP-ja.

 

Autor: Aleksandra Jelačić

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement