RecenzijeKoncertiTop&VestiPrijateljiRetroRazgovor
 
Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Pallers - Sea Of Memories (Labrador, 2011.)

 

ImageZiheraški posao je prepričavati Labrador izdanja, jer mala švedska etiketa pokazuje kako je posao zapravo vidljiva ljubav. Labrador bendovi dolaze iz većih, malih i manjih mesta i svi odreda zapinju da u kontinuitetu snimaju ultrakvalitetne & dopadljive, adekvatno odsvirane & producirane ploče, gde se emocije idealizuju, a melodije glorifikuju.

 

Ultimativno Labrador izdanje je (pre)dugo rađen debi dvojca Pallers iz istoimenog predgrađa varošice Åhus. Pallers album Sea Of Memories svakako nije prometejski pokušaj, ali niko iz ov(akv)og mora ne izlazi neosvežen.

 

Publika, ona sa veteranskim stažom, dobija ime koje je drži nostalgičnom i apdejtovanom. Dobija i album pun obećanja, onakvih koje su nekad nudili rani Tears For Fears (The Hurting) i rani Depeche Mode (Speak and Spell), dok instrumentarijum ponekad simulira New Order, dve decenije nakon pravih početka, kao da nikad nije ni bilo Joy Division.

 

Opet, mlađariji to ne znači mnogo, verovatno ništa, ona živi svoje vreme i Pallers raspoznaje po zvuku sjajnih maksi singlova. Verovatno će ih propustiti kroz prizmu bliskih zvukova i priključiti uptempo melanholiji koju su podupirali Boat Club i/li Air France.

 

A Umetnici? Umetnici će kroz vreme shvatiti šta su radili, Sea of Memories je jedan od onih dragocenih albuma, koji daje iluziju nečega čega verovatno neće biti isto za neko vreme, ali će u sećanju (p)ostati jedan od sjajnijih i čežnjivijih delova.

 

Autor: Mileta Okiljević

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement