RecenzijeKoncertiTop&VestiPrijateljiRetroRazgovor
 
Home Home
Otisak Otisak
Profil Profil
Intervju Intervju
Kolumne Kolumne
Globtroter Globtroter
Dnevnik Dnevnik
Bunker Bunker
Arhiva Arhiva
Najave Najave
Scena Scena
Anketa Anketa
Kontakt Kontakt


 

Date Palms - Honey Devash (Mexican Summer, 2011)

 

ImageDo formiranja Date Palms, Gregg Kowalsky i Mariele Jakobsons su odvojeno prikazivali talenat i veštinu, a sada su namerni da učestalošću (o)pravdaju zajedničku agendu. Da im se ne bi učinila nepravda, najracionalnije je iz minulog rada izvući ono po čemu ih najefektnije preporučujemo prijateljima. Možda su to Krankypedigre koji Kowalsky ima i Jakobsons saradnja sa Fredom Frithom. Odluku o odvajanju vremena na ovaj kreativno-emotivni par pojačavaju i etikete koje im ukazuju poverenje i ime - Root Strata (debi Of Psalms, 2010), i sada sve uticajniji Mexican Summer.

 

Sine Qua None za Date Palms simbiozu je poznavanja materije i balansirane improvizacije u dobru pesmu, drugačije sve ode u koncept istrošene psiho(delične) seanse i kosmičkog br(b)ljanja. Krajnji utisak koji drugim albumom daju je blizak glasini o tome kako Spacemen 3 rade soundtrack za virtuelni obilazak ashrama.

 

Honey Devash je vinil. A strana = grupni obilazak i upoznavanje, a B strana = natanane individualno razgledanje. Ima ovde i rizika da nekoliko uzastopnih vraćanja igle može da nagovesti uzbuđenje, koje po nekim učenjima odlično ide uz ovakvu muziku, valja je obuzdati, a zahtevni ili opuštajući pristup preslušavanja je krajnje lični odabir.

 

Autor: Mileta Okiljević

 
Knjige
 
Galerija
 
Strip
 
Muzika
 
Film
Advertisement